Ofertele şcolilor militare

Liceenii din anii terminali dar şi cei care frecventează şcolile postliceale au posibilitatea de a alege o carieră în domeniul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP). La nivel naţional prezentarea ofertelor de şcolarizare pentru anul educaţional 2011-2012 este în derulare şi va ţine până în data de 18 martie. Potrivit purtătorului de cuvânt a Penitenciarului Satu Mare, Raluca Dimulescu, “înscrieri se pot face la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare din Târgu Ocna, Academia Forţelor Terestre Nicolae Bălcescu din Sibiu, Academia Tehnică Militară, Academia Naţională de Informaţii Mihai Viteazul şi Institutul Medico-Militar. Acestea sunt şcoli superioare de lungă durată. Dar elevii se mai pot înscrie şi la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre Basarab I, care oferă studii de scurtă durată”.

Ofertele şcolilor militare vor fi prezentate şi elevilor din Satu Mare

În ceea ce priveşte numărul de locuri, Raluca Dimulescu spune că nu există o repartizare pe judeţe a locurilor disponibile ci s-a stabilit un număr de locuri pe ţară. Spre exemplu, Institutul Medico-Militar vine în acest an cu o ofertă de 32 de locuri, dintre care zece le revine ANP şi 22 de locuri Ministerului Apărării Naţionale (MApN) dintre care şase locuri le sunt rezervate fetelor.
În vederea prezentării ofertei de şcolarizare ANP pentru anul în curs, în intervalul 14-18 martie, reprezentanţii biroului de Resurse umane şi formare profesională din cadrul Penitenciarului Satu Mare vor face turul liceelor şi şcolilor postliceale din Satu Mare. Cu această ocazie elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a le vor fi prezentate date referitoare la oferta educaţională pentru anul 2011 a ANP, precum şi privilegiile şi constrângerile profesiei de funcţionar public cu statut special.

Pentru mai multe detalii?

Cei care vor mai multe detalii legate de numărul de locuri dar şi de oportunităţile oferite de fiecare şcoală în parte au posibilitatea de a accesa site-urile oficiale a unităţilor de învăţământ militare. Astfel, pentru Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre “Basarab I”, accesaţi adresa www.ncoacademy.ro; pentru Academia de poliţie “Alexandru Ioan Cuza” www.academiadepolitie.ro; pentru Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare “Târgu Ocna” www.snpaptgocna.ro; pentru Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu www.armyacademy.ro; pentru Academia Tehnică Militară www.mta.ro; pentru Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul” puteţi accesa www.sri.ro iar pentru Institutul Medico-Militar www.univermed-cdgm.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.