Miercuri, blocaj de două ore pe calea ferată


Greva de avertisment anunţată la nivel naţional pentru miercuri, 16 martie, de sindicatele Federaţiei Mişcare-Comercial, va afecta circulaţia a şapte trenuri cu plecarea, respectiv sosirea din/în Staţia CFR Satu Mare. Între orele 7:00-9:00 toate trenurile vor staţiona în staţii, ceea ce va determina întârzieri atât plecare, cât şi la sosire.

Maria Miclăuş, vicepreşedinta sindicatului “Libertatea” din cadrul Regionale CFR Cluj, precizează că greva de avertisment este determinată, între altele, de conflictul deschis de interese dintre sindicalişti şi CFR SA, respectiv Compania CFR Călători, în condiţiile în care, deşi au expirat în 31 ianuarie a.c., contractele colective de muncă pentru acest an nu au fost încă semnate.

Referindu-se la trenurile de călători care au programe de sosire, respectiv plecare în/din Staţia CFR Satu Mare care vor fi afectate de greva de avetisment prevăzută pentru miercuri, Maia Miclăuş ne-a declarat că este vorba despre şapte trenuri. Pentru plecări, este vorba despre trenul personal 4334, care vine de la Halmeu, cu destinaţia Oradea – oră de plecare 8:02, trenul personal 4313 – cu destinaţia Baia Mare – oră de plecare 7:42, trenul accelerat 1543 – cu destinaţia Cluj Napoca – oră de plecare 7:44 şi trenul personal 4403 – cu destinaţia Halmeu – oră de plecare 7:47.
În ceea ce priveşte sosirile, Maria Miclăuş afirmă că va fi afectată sosirea în Staţia CFR Satu Mare a trenului personal 4320 care vine de la Apa şi are ca oră de sosire 7:25, trenul personal 15137 Bixad – Satu Mare – oră de sosire 8:30, respectiv trenul personal 4404 – Halmeu – Satu Mare, oră de sosire 9:06.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.