Se pregăteşte o nouă numărătoare a animalelor sălbatice

Statisticile Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare, Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi şi a Direcţiei Silvice arată că în judeţ avem şase urşi, 27 lupi, un râs şi 225 de pisici sălbatice. Potrivit directorului executiv al APM Satu Mare, Elisabeta Békéssy, cele mai populate zone cu sălbăticiuni sunt cele de deal, iar „aceste animale sunt protejate prin lege iar vânarea acestora se poate face numai prin derogări speciale obţinute de la Ministerul Mediului şi Pădurilor. E adevărat că datele pe care le deţinem sunt vechi de doi ani, dar de săptămâna viitoare îi dăm drumul la un nou recensământ pentru a avea o situaţie clară asupra efectivelor de animale sălbatice din judeţ”.

Recensământul animalelor sălbatice din judeţul Satu Mare se va desfăşura în intervalul 15-29 martie. De altfel, în funcţie de numărul rezultatul recensământului cinegetic se vor face propuneri de cote de recoltă pentru sezonul de vânătoare 2011-2012.

4 Comentarii la "Se pregăteşte o nouă numărătoare a animalelor sălbatice"

 1. nelu   11 martie 2011 at 10:48 pm

  o intrebare as avea: cum numeri animalele salbatice?

  Răspunde
 2. Satmareanul   12 martie 2011 at 12:35 am

  Simplu:

  Un animal salbatic, două animale sălbatice, trei animale sălbatice… 😛

  Răspunde
 3. nelu   12 martie 2011 at 1:19 pm

  da, dar asa s-ar putea sa adormi

  Răspunde
 4. PETRE   12 martie 2011 at 2:51 pm

  Nu inteleg ,cum e cu un sigur ras?Acest ras s-a plictisit de viata si sa retras in judetul SM, pentru a murii aici si de 2 ani inca n-a reusit sa moara(datele sunt de 2 ani).Totus se poate intampla ca traieste la limita de judet iar exeplarul de sex opus in judetul vecin si umbla in haba in vecin, pentru a preveni disparitia speciei in judetul SM.

  Răspunde

Scrie un comentariu