116 bilete de tratament pentru luna martie

Pensionarii interesaţi de bilete de tratament într-una din staţiunile aflate în directa coordonare a Casei Naţionale de Pensii şi alte Asigurări Sociale (CNPAS) se pot adresa Casei Judeţene de Pensii (CJP) Satu Mare, zilnic între orele 09.00 şi 16.00. Potrivit directorului executiv a instituţiei sătmărene, Eugenia Sabou, pentru luna martie s-au primit 116 bilete de tratament însă “am cerut o suplimentare pentru ca să nu întâmpinăm probleme”, explică interlocutoarea. În cea de-a 3-a serie care începe în 22 martie sunt vizate staţiunile: 1 Mai, Bizuşa, Moneasa, Buziaş, Covasna şi Amara.

“La 1 martie a avut loc la Bucureşti licitaţia şi pentru alte staţiuni din ţară. Astfel, pe lângă Căciulata, Eforie Sud, Felix, Ocna Şugatag, Sângeorz-Băi, Tuşnad şi Vatra Dornei, staţiunea din Tăşnadul a primit 360 de locuri. Dar aceste locuri vor fi accesibile doar după 1 aprilie”, spune directorul executiv a CJP Satu Mare.

Cu toate eforturile făcute de către conducerea instituţiei, mai sunt şi pensionari care renunţă la biletele de tratament. “Anul trecut, în luna noiembrie am rămas cu 60 de bilete de tratament. Persoanele respective ne-au returnat biletele spunând că nu mai vor să meargă”, spune Eugenia Sabou. Cu toate acestea, în 2010, CJP Satu Mare a împărţit nu mai puţin de 4.571 de bilete de tratament.

Ca o noutate din acest an, CJP va distribuii şi bilete de odihnă. Beneficiarii vor fi bugetarii, persoanele asigurate dar şi alte categorii de solicitanţi. “Încă nu avem la dispoziţie toate datele legate de acest proiect dar se pare că prima serie va pleca în luna iunie iar biletele vor fi de şase zile”, vine cu lămuriri Eugenia Sabou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.