Tot mai puţini angajatori la “Bursa locurilor de muncă”

Ca o oportunitate pentru cei care îşi caută o slujbă, „Bursa locurilor de muncă” a oferit întotdeauna o şansă pentru şomeri sau pentru cei care sunt în căutarea unui alt job. Nici Satu Mare nu face notă aparte din rândul oraşelor unde Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) au organizat astfel de întâlniri a patronilor cu potenţialii angajaţi.

Potrivit directorului executiv a AJOFM Satu Mare, Gheorghe Tilibaşa, “şi noi am organizat în medie trei-patru burse a locurilor de muncă pe an. După cum observat aceste evenimente sunt bine primite de cei care îşi caută o slujbă. Firmele vin cu oferte iar oamenii au din ce alege”.

Primul “târg” al locurilor de muncă din acest an la Satu Mare va avea loc pe data de 15 aprilie la Casa de Cultură a Sindicatelor. Conducerea AJOFM Satu Mare mai are în vedere şi alte „burse a locurilor de muncă, cum ar fi cel din septembrie al acestui an, dar nu ştim încă sigur data la care o vom organiza. Şi, pe lângă acestea vom mai organiza şi altele în funcţiie de solicitările angajatorilor”, spune Gheorghe Tilibaşa.

Sute de locuri de muncă scoase la bătaie de AJOFM

Potrivit evidenţelor AJOFM Satu Mare, în ultimii trei ani, sute de sătmăreni au reuşit să-şi găsească o slujbă la „Bursele locurilor de muncă” organizate de către instituţie. Statisticile arată că în 2008, nu mai puţin de 66 de firme au venit cu oferte de angajare punând la bătaie 667 de locuri de muncă. Dintre acestea, mai mult de o treime au fost ocupate de către sătmăreni, şi anume 266 locuri de muncă. Numărul angajatorilor care au răspuns invitaţiei AJOFM a crescut în 2009 la 79 de firme, care au oferit 703 locuri de muncă dintre care 387 au fost ocupate de către angajaţi.

Mai puţine locuri de muncă anul trecut

Anul de criză 2010, şi-a arătat “colţii” şi în ceea ce priveşte ofertele angajatorilor. La ediţiile de anul trecut a „Bursei locurilor de muncă”, nu au răspuns invitaţiei AJOFM Satu Mare decât 54 de firme, care au scos la bătaie, aşa cum era de aşteptat, un număr mai mic de slujbe. Evidenţele instituţiei arată că anul trecut angajatorii au oferit doar 520 de locuri de muncă, din care au fost ocupate 231.

În ce domenii sunt cele mai multe oferte?

În ceea ce priveşte domeniile cele mai bine cotate de pe piaţa muncii din judeţul Satu Mare sunt cele din industria textile-pielărie, panificaţie, confecţioner-asamblor în industria de textile, lăcătuş de întreţinere, tâmplar sau meseriile care nu necesită nicio calificare. Mai puţin căutaţi sunt cei cu studii superioare, în detrimentul cărora angajatorii îi preferă pe cei cu studii medii sau persoanele fără calificare.

Un Comentariu la "Tot mai puţini angajatori la “Bursa locurilor de muncă”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.