Scos în stradă din casa cumpărată cu acte în regulă


Sătmăreanul Vasile Grigore Dan împreună cu soţia şi doi nepoţi au fost scoşi în stradă din casa situată pe strada Crinului nr.24, pe care a cumpărat-o cu acte în regulă. Necazurile cu care se confruntă bărbatul de 57 ani şi familia acestuia, au fost relatate marţi, la audienţele organizate de Csehi Arpad, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare.

În anul 1985, statul a demolat casa de pe strada Vlad Ţepeş, în care locuia familia lui Vasile Dan Grigore. În locul acesteia, sătmăreanului i-a fost repartizat imobilul de pe strada Crinului nr.24, pentru care, în anul 1998, prin intermediul Comcas, Vasile Grigore Dan a întocmit formalităţile de cumpărare, iar ulterior, în februarie 2002, a achitat-o integral. În toamna aceluiaşi an, Vasile Grigore Dan şi familia sa au fost înştiinţaţi printr-o citaţie că sunt daţi în judecată de foştii proprietari ai imobilului. Cel care a iniţiat acţiunea este o persoană din Satu Mare, mandatată de foştii proprietari şi, cu toate că în prima fază sătmăreanul a avut câştig de cauză, procesul a fost pierdut ulterior la Curtea de Apel Oradea. Vasile Grigore Dan a afirmat marţi că răsturnarea de situaţie a fost determinată de faptul că preşedinta completului de judecată este chiar soţia avocatului angajat de persoana mandatată de foştii proprietari. Bărbatul a mai afirmat marţi că locuinţa pe care a fost nevoit s-o părăsească anul trecut în luna septembrie, a fost împărţită între mandatat şi avocatul acestuia, în baza relaţiilor pe care cei doi le au la Primăria municipiului.

De anul trecut, de când a fost scos în stradă din casa pentru care a plătit 62 milioane lei vechi, Vasile Grigore Dan şi familia acestuia locuiesc pe unde apucă, dar situaţia nu mai poate continua în felul acesta, deoarece, după cum a afirmat disperat bărbatul, „şi neamurile s-au săturat de noi!”

Un Comentariu la "Scos în stradă din casa cumpărată cu acte în regulă"

  1. Radu   14 iulie 2011 at 4:01 pm

    Cunosc foarte bine aceasta familie si imi pare nespus de rau pentru ce au patit. Niste oameni simpli, cu frica de Dumnezeu si mai ales extraordinar de harnici. Isi rup spatele (la propriu!) zi de zi cu mica lor afacere… platesc taxele platesc de 2 ori o locuinta (cea de pe Vlad Tepes demolata de comunisti si cea de pe Crinului cumparata in 1998) si ajung in strada din cauza unor mafioti…. iar statul roman le multumeste cu un sut in find…. rusine si un mare pacat…. ajungi sa te intrebi daca in Romania dreptul la proprietate mai este garantat si asigurat

    Răspunde

Scrie un comentariu