Flori luate la puricat de inspectorii CJPC

Pregătindu-se pentru “Luna cadourilor” din primăvara acestui an, inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Satu Mare au verificat comercianţii de flori, plante de apartament şi grădină, a ornamentelor florale şi a altor produse destinate întreţinerii acestora. În urma controalelor efectuate, inspectorii CJPC au aplicat cinci sancţiuni cu avertisment şi trei amenzi contravenţionale în valoare totală de 10.000 lei. Anunţul a fost făcut de inspectorul şef al CJPC Satu Mare, Valentin Breban, în cadrul unei conferinţe de presă organizat marţi, de la ora 11.00 la sediul instituţiei.

Au fost luate la puricat două depozite de flori şi produse florale dar şi patru florării din Satu Mare. Inspectorii CJPC nu s-au oprit însă numai la oraşul-reşedinţă de judeţ ci au trecut şi la verificarea a două florării din Negreşti Oaş. Patru dintre operatorii economici verificaţi au scos la vânzare begonii, rododendron şi orhidee la ghivece dar şi soluţii pentru flori, spray-uri, suport pentru buchete cu spumă umedă şi pământ pentru flori, care nu aveau informaţiile înscrise pe ambalaj şi în limba română. “Trei comercianţi dintrre cei verificaţi nu avea afişate preţurile la florile tăiate per fir şi la buchete, într-o formă clară şi neechivocă. Un alt operator economic din Satu Mare a scos la vânzare soluţie pentru cactuşi cu termenul de valabilitate depăşit. Termenul limită înscris pe eticheta produsului era de 11 august 2010”, explică Valentin Breban.

Pe lângă amenzi, inspectorii CJPC au oprit temporar de la vânzare 40 kg pământ pentru flori şi 278 de ghivece de flori. De asemenea, având în vedere termenul de valabilitate expirat a soluţiei pentru cactuşi, inspectorii au retras definitiv de pe rafturi şase flacoane de soluţie, în valoare totală de 21 lei.

Reclamaţii la adresa service-urilor de telefonie mobilă

A crescut numărul reclamaţiilor îndreptate împotriva service-urilor de telefonie mobilă dar şi cele împotriva magazinelor de celulare. “În ultima perioadă am primit cinci reclamaţii în acest sens. Oamenii reclamă că defecţiunile la telefoane reapar la scurt timp după repararea acestora. De mâine vom începe verificarea atât a service-urilor cât şi a reprezentanţelor de telefonie mobilă din judeţ”, spune Valentin Breban.

Un Comentariu la "Flori luate la puricat de inspectorii CJPC"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.