Despre anticorupţie, cu directorii deconcentratelor


Directorii instituţiilor deconcentrate din Satu Mare au participat miercuri la întâlnirea cu Alexandru Cumpănaşu, directorul Centrului Naţional pentru Integritate (CNI). Tema întâlnirii a constat în prezentarea proiectului referitor la aplicarea planului regional anticorupţie.Principalele sectoare pe marginea cărora s-a discutat cu privire la nevoia de combatere a corupţiei, au fost Finanţele, Sănătatea, Educaţia şi Administraţia Publică, cele semnalate şi propuse de directori fiind consemnate de Alexandru Cumpănaşu.

Detaşat, cele mai multe discuţii au fost purtate pe marginea situaţiei din administraţia fiscală. Cu acest prilej, directorul Cumpănaşu a menţionat că în urma demersurilor din partea CNI, Ministerele Transporturilor şi Dezvoltării Regionale au minimalizat de la 49% la 10% oportunitatea suplimentării contractelor de achiziţii publice, din valoarea licitată.

Ioan Sabău – directorul Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale, precum şi adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, comisarul şef Tiberiu Giurea, s-au referit la situaţia din aceste instituţii în urma evenimentelor din ultima perioadă. Ioan Sabău a afirmat că după arestările spectaculoase din ultimele săptămâni, imaginea instituţiei este destul de şifonată şi va fi necesară o bună perioadă pentru refacerea acesteia. La rândul său, comisarul şef Tiberiu Giurea s-a lăudat că a precizat că în judeţul Satu Mare lupta împotriva corupţiei a început în anul 2005, odată cu arestarea a 49 de poliţişti de frontieră.

3 Comentarii la "Despre anticorupţie, cu directorii deconcentratelor"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.