Zero căsătorii de 1 şi 8 Martie!


Preocupaţi de grijile cotidiene, cuplurile de sătmăreni care au decis să-şi unească destinele, nu ţin cont de şabloane deja răsuflate privind programarea căsătoriei în zile speciale precum 14, respectiv 25 februarie, date în care se sărbătoreşte Ziua Îndrăgostiţilor la americani şi la noi, nici măcar la date considerate delicate pentru femei, precum 1 şi 8 Martie.

Ionel Torja, directorul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Satu Mare, afirmă că la Serviciul de Stare Civilă nu au fost programate căsătorii pentru cele două zile. „De altfel, cu excepţia celor care, pentru a nu face două petreceri separate, insistă să se căsătorească în ultima zi a anului, cuplurile nu-şi programează în mod special cununia civilă în zile precum Sf. Valentin, Dragobete, 1 sau 8 Martie. Când există totuşi astfel de programări, ele sunt întâmplătoare, în funcţie de data la care au fost depuse actele. Tinerii sunt prea preocupaţi acum cu alte probleme, pentru a-şi programa în mod special cununia civilă în date considerate semnificative” – a declarat Ionel Torja.

5 Comentarii la "Zero căsătorii de 1 şi 8 Martie!"

 1. dany   1 martie 2011 at 12:12 am

  pe 8 martie a inceput deja postul Pastelui….deci nu are cum

  Răspunde
 2. ioana   1 martie 2011 at 1:01 pm

  daca se iubesc nu cred ca au nevoie de o zi specila sa se casatoreasca…..se pare ca americanisme din astea nu merg la noi:P

  Răspunde
 3. Sabrina   27 martie 2011 at 12:51 pm

  acum un an ne-am casatorit si noi la Satrea Civila in timpul postului, iar la biserica si nunta dupa post. Am facut acest lucru, deoarece este mai putin cu stres si asa am ajuns peste tot in timp util. Am avut timp pentru a face poze si sa ne ocupam de musafiri mai mult. Nu conteaza ca e post sau nu, Starea Civila nu are nici o legatura cu acest eveniment religios.

  Răspunde
 4. Sabrina   27 martie 2011 at 12:56 pm

  Te căsătoreşti cănd doreşti tu ,că s-ar putea să nimereşti un eveniment mai special asta este şi mai bine. Este romantic uneori să combini mai multe evenimente intr-o zi. Sântem tineri şi ne căsătorim după placul nostru.

  Răspunde
 5. sisi   7 mai 2011 at 12:22 am

  a trecut perioada de post, se pot casatorii.

  Răspunde

Scrie un comentariu