Copiii abandonaţi pe câmp, internaţi în spital

Cei trei copii abandonaţi pe câmp de mama lor, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în localitatea Hurezu Mare, se află internaţi la Spitalul Judeţean Satu Mare. Aceştia au fost transportaţi duminică dimineaţa cu ambulanţa la Unitatea de Primire a Urgenţelor unde s-a constatat că sunt afectaţi de expunerea prelungită la frig. Una dintre fetiţe, în vârstă de 4 ani, prezenta degerături la nivelul ambelor picioare, şi a fost internată în secţia de Chirurgie Pediatrică. În aceeaşi secţie a fost internat şi frăţiorul ei de 6 ani, care se afla în hipotermie, iar surioara lor cea mai mică, de doar 8 luni, a fost internată cu pneumonie în secţia Pediatrie.

În prezent, potrivit comunicatului de presă remis de Spitalul Judeţean, cei trei copii se află sub tratament pentru afecţiunile cauzate de frig, iar starea lor generală de sănătate este destul de bună. Totodată, asistenta socială din cadrul instituţiei, a iniţiat demersurile necesare privind conduita de protecţie socială impusă de circumstanţele în care au fost internaţi minorii în spital.

Tragedia în urma căreia cei trei copii au ajuns în spital s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică. După o ceartă cu concubinul, Rodica Gorgan de 23 ani a fost alungată din casă împreună cu cei patru copii minori. În încercarea de-a ajunge la Postul de Poliţie, femeia a traversat câmpul înzăpezit împreună cu bebeluşul de 8 luni, ceilalţi copii fiind lăsaţi pe câmp. Când a revenit la locul unde i-a lăsat pe aceştia, nu a putut decât să constate că una dintre fetiţe a decedat răpusă de frig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.