Voltaj, cap de afiş la Ziua Oraşului Satu Mare?


Trecerea în revistă a principalelor manifestări şi acţiuni organizate pe parcursul anului trecut, respectiv menţionarea celor care sunt prevăzute pentru acest an, a constituit tema conferinţei de presă organizate astăzi de Gheorghe Molnar, directorul Centrului Cultural „G.M. Zamfirescu”. Pe de altă parte, directorul Molnar a făcut referire şi la perspectiva mutării Centrului Cultural „G.M. Zamfirescu” în sediul Casei de Cultură a Sindicatelor. Deşi problema are deja o vechime de câţiva ani, înfăţişarea din luna martie inclusă în procesul aflat pe rolul Instanţei sătmărene ar putea fi decisivă în ceea ce priveşte eliberarea imobilului după ce acesta a fost retrocedat foştilor proprietari.

Spectacole şi concerte pentru toate gusturile

Peste 24.000 de spectatori şi mai mult de 120 de formaţii au participat la spectacolele şi concertele susţinute anul trecut în Satu Mare, în organizarea Centrului Cultural „G.M. Zamfirescu”, cu finanţarea Primăriei municipiului. Directorul Gheorghe Molnar a menţionat că, la fel ca în anii trecuţi, şi în 2010 s-a pus un accent deosebit pe manifestările culturale care au fost pe placul şi gusturile unei arii cât mai extinse de public. Astfel, atât în cadrul Festivalului „Zilele Culturale Sătmărene” – desfăşurat în intervalul mai- decembrie, cât şi cu prilejul acţiunilor proprii, au avut loc concerte de chitară acustică, jazz, rock, folk şi de colinde. În linii mari, şi în acest an va fi urmat acelaşi tipar, cu menţiunea că în 2011 Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu” se va ocupa şi de organizarea Festivalului Fanfarelor. Aflat anul trecut la prima ediţie, festivalul a avut loc începând cu luna iulie, şi a constat în concerte săptămânale susţinute în parcul „Libertăţii” de fanfarele din judeţul Satu Mare dirijate de Mircea Câcu.

Trupa Voltaj, din nou la Satu Mare

Referindu-se la ediţia din acest an a Festivalului „Zilele Culturale Sătmărene”, în care vor fi incluse şi Zilele Oraşului Satu Mare – prevăzute pentru 28, respectiv 29 mai – Gheorghe Molnar a precizat că se va încerca aducerea la aceste manifestări a unora dintre cele mai apreciate trupe din ţară şi străinătate. Cu menţiunea că, trupa Voltaj va reprezenta mai mult ca sigur capul de afiş al concertelor ce vor avea loc la ediţia din acest an a Zilei Oraşului.

Pentru organizarea manifestărilor incluse în acest an în cadrul Festivalului „Zilele Culturale Sătmărene”, la capitolul Cultură, recreere şi religie al bugetului local de venituri şi cheltuieli al municipiului Satu Mare, suma prevăzută a fi alocată se cifrează la 1.164.000 lei. În cadrul aceluiaşi capitol, este prevăzută suma de 325.000 lei pentru organizarea activităţilor şi programelor sportive, precum şi 130.000 lei pentru acţiuni şi manifestări culturale, educative, comemorative şi de colaborare internaţională, care vor avea loc în cursul acestui an, dar şi în vederea cofinanţării unor proiecte ale instituţiilor publice culturale care nu se află în subordinea Consiliului local Satu Mare.

Din nou despre mutarea Centrului Cultural „G.M. Zamfirescu”

Pe de altă parte, întrebat despre perspectiva ca în acest an Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu” să fie nevoit să părăsească sediul din imobilul de pe strada Cuza Vodă, retrocedat foştilor proprietari, Gheorghe Molnar a afirmat că, probabil, decisivă va fi în acest sens ultima înfăţişare din procesul aflat pe rolul instanţelor de judecată, prevăzută pentru luna martie. Una dintre variantele avute în vedere ar fi mutarea Centrului Cultural „G.M.Zamfirescu” în sediul Casei de Cultură a Sindicatelor.
De cel puţin trei ani, conducerea Primăriei Satu Mare vorbeşte despre această variantă, însă până la punerea în aplicare a demersului propriu zis mai trebuie rezolvate o serie de probleme care presupun alocarea a foarte mulţi bani. Dar în condiţiile crizei economice actuale este greu de crezut că sumele necesare ar putea fi alocate din bugetul municipiului.

8 Comentarii la "Voltaj, cap de afiş la Ziua Oraşului Satu Mare?"

 1. ioana   25 februarie 2011 at 12:39 pm

  aduceti pe oricine numai trupe din ungaria sa nu aduceti

  Răspunde
 2. zuzu   25 februarie 2011 at 5:01 pm

  …ma gandesc cu melancolie ce zile ale orasului facea anderco, dar din pacate doar atat

  Răspunde
 3. Diny:x   8 aprilie 2011 at 9:10 pm

  Da… Uite nu ar fii o idee buna sa tinem zilele orasului in casa de cultura a sindicatelor pentru ca nu incap toti acolo. ganditi-va ca vom fii foarte multi. 🙂 si nu vom avea loc sa dansam si sa ne distram ca in aer liber:X deci daca ar veni voltaj ar fii super:X dar in orice caz nu in casa de cultura a sindicatelor:) va zic… nu e o idee prea buna:p la nimeni nu o sa le convina, mai ales ca presupun ca va trebui sa platim si biletul ;)) [parerea mea:) ]

  Răspunde
 4. Sonia   12 aprilie 2011 at 9:18 pm

  artisti pe care i-am dori de Ziua Orasului Satu Mare 2011:
  Romania: Inna sau Andreea Balan
  Ungaria: Kovácsovics Fruzsina
  Germania: Tokio Hotel

  Răspunde
 5. DeDe   15 aprilie 2011 at 5:17 pm

  ii vrem pe: Balkan Fanatik

  Răspunde
 6. Jannette   15 aprilie 2011 at 6:01 pm

  sa vinaaaaa

  Dalriada

  Răspunde
 7. Raul   4 mai 2011 at 12:21 pm

  O sa fie probabil cea mai slaba editie dintre toate dupa cum bine ne-a obisnuit "dragul nostru primar" de ce nu ne lasa pe noi sa alegem ce vrem printr-un vot pe site,trupe ca parazitii bug mafia trupe de hip hop rap nu au fost in satu mare de pe vremea lui Anderco………ne-am saturat de muzica comerciala de tate buci de fetite vesele sau va este frica de muzica cu mesaj ,ar trebui sa bucuram pe toata lumea nu sa ne obligati sa asistam la niste spectacole mediocre.Comunistilor!!!!!!!!!!!!

  Răspunde
 8. xxl   4 mai 2011 at 12:27 pm

  Bataie de joc an de an auzi cele mai bune trupe din romania A-ti uitat de PARAZITII???????? defapt la ce cultura muzicala aveti…………..

  Răspunde

Scrie un comentariu