Visul cultural al ţiganilor din judeţ

Romii visează la un centru cultural care, “ar fi foarte important pentru noi”, spune preşedintele organizaţiei judeţene a Partidei Romilor din Satu Mare, Horváth Ignác. Şeful ţiganilor este supărat pe autorităţile locale deoarece „visul” de avea un asemenea centru, ţine de mai bine de un an, fără ca edilii Sătmarului să le bage în seamă doleanţa.

„Am depus două cereri, una la Primărie şi una la Consiliul Judeţean (CJ), fără să primim răspuns. Recunosc că nu avem o relaţie prea bună cu nici una dintre aceste instituţii. Nu ştiu de ce, dar nu ne înţegem cu ei. Sunt atâtea clădiri goale, dar nici primarul şi nici Csehi Árpád, nu vrea să ne de-a nimic”, spune preşedintele romilor.

Cu toate acestea, reprezentanţii partidei nu se lasă cu una, cu două, mai ales că, „noi am fost primii în ţară care am organizat Festivalul Internaţional al Romilor, anul trecut. E adevărat că atunci, am primit bani de la Primărie. Aşa că, am merita şi noi un loc unde să ne putem arăta afinitatea culturală”, explică şeful romilor din judeţ.

Un Comentariu la "Visul cultural al ţiganilor din judeţ"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.