Premii pentru cei mai creativi elevi

Cei mai buni eseişti, creatori de spoturi publicitare şi afişe, având ca temă „Violenţa în şcoli”, au fost premiaţi azi după-amiază, în Sala Multimedia a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare. La cele trei secţiuni, s-au înscris atât echipe de elevi de şcoală generală cât şi de liceu.

La categoria “Afişe” au concurat nouă şcoli, dintre care patru licee şi cinci şcoli generale. În urma jurizării, locul III i-a revenit Grupului Şcolar “Unio” din Satu Mare iar pe treapta a doua a “podiumului” a urcat echipajul Şcolii cu clasele I-VIII Căpleni. Titlul de cel mai sugestiv afiş, respectiv primul loc în acest an la această secţiune, i-a revenit Liceului Teoretic din Carei.

Cei mai buni eseişti şi …

La categoria “Eseu” au concurat cinci şcoli generale şi patru licee. Din partea şcolilor generale, locul III a fost obţinut de Şcoala cu clasele I-VIII “Octavian Goga” Satu Mare, reprezentată de Antonia Băbţan şi Ionuţ Török. Locul secund i-a revenit echipei Şcolii cu clasele I-VIII “Constatin Brâncuşi” care a “aruncat-o în foc” pe Valentina Puşcaş. Palmaresul secţiunii de “Eseuri” la gimnaziu, a fost atribuită Ioanei Oprişa, elevă a Şcolii “Mircea Eliade” din Satu Mare.
Nici liceenii nu au scăpat de emoţii. Eseul cu care s-a înscris în competiţie, i-a adus Edinei Bodó, de la Liceul Teoretic German “Johann Ettinger” din Satu Mare, locul III. Amelis Glodian, eleva Colegiului Naţional “Doamna Stanca” a plecat acasă cu un binemeritat loc II, iar cel mai bun eseu, la categoria “Liceu” i-a revenit lui Adrian Coşarcă, elevul Liceului Teoretic din Carei.

… cei mai tari „oameni de publicitate”

Au urmat apoi premiile pentru secţiunea “Spot publicitar”, unde au concurat şase şcoli, dintre care patru gimnazii şi două licee. Cei mai câştigaţi la această secţiune s-au dovedit a fii elevii din Carei care, au obţinut două locuri fruntaşe. Dacă liceenii s-au clasat pe locul III, cei de la Şcoala cu clasele I-VIII, au câştigat competiţia acestei secţiuni. Locul secund a fost ocupat de elevii şcolii “Constantin Brâncuşi” din Satu Mare.
La finalul festivităţii de premiere a celor mai creativi elevi, au fost înmânate şi diplome de participare concurenţilor rămaşi în afara “podiumului”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.