Construcţii Drumuri se spovedeşte şi se pocăieşte


Printr-o scrisoare adresată conducerii Primăriei, reprezentanţii SC Construcţii Drumuri SA anunţă că îşi asumă întreaga responsabilitate pentru degradările apărute la scurt timp după efectuarea lucrărilor de reabilitare pe mai multe tronsoane de circulaţie din municipiul Satu Mare, cea mai gravă situaţie fiind semnalată pe bulevardul Vasile Lucaciu.În scrisoare se mai arată că, în cel mai scurt timp, odată ce condiţiile climaterice o vor permite, vor fi refăcute integral, pe cheltuiala SC Construcţii Drumuri SA, tronsoanele degradate. Cu menţiunea că, modul de refacere a degradărilor va fi abordat în consens cu beneficiarul şi la indicaţiile dirigintelui de şantier din partea Primăriei Satu Mare, în scopul aducerii carosabilului afectat la standardele calitative asumate prin contract.

„SC Construcţii Drumuri SA regretă mai mult decât oricine apariţia acestor probleme, motiv pentru care noi am demarat o serie de cercetări pentru a desluşi cauzele care ar fi putut duce la aceste neajunsuri. În acest sens, am efectuat prelevări de probe de pe tronsoanele afectate, care au fost trimise pentru confruntare Ia două laboratoare – cel al SC Drumuri şi Poduri Maramureş, grad II, respectiv cel al Laboratorului zonal al DRDP Cluj, grad I. În urma analizelor a rezultat faptul că bitumul folosit la prepararea mixturii asfaltice pe aceste tronsoane a fost de o calitate foarte slabă, ceea ce a determinat o adezivitate de 62, respectiv 65%, faţă de minimul de 80% care ar fi fost necesar. Aceasta în condiţiile în care nu am schimbat furnizorul de bitum (MOL Ungaria) faţă de reţetele şi determinările făcute în primăvară, acesta fiind livrat constant cu certificate de conformitate în regulă. Mai mult, pentru stabilirea cu exactitate a caracteristicilor chimice ale bitumului, am trimis probe la un laborator specializat din Franţa, de unde urmează să primim în scurt timp rezultatele. Vă asigurăm că nu a fost în nici un fel intenţia noastră de a crea probleme pe străzile reabilitate, nimeni nu-şi doreşte astfel de probleme care afectează odată imaginea şi apoi bugetul, deoarece străzile se vor reface integral pe cheltuiala noastră” – se menţionează în scrisoarea semnată de Ionuţ Arnăuţ.

5 Comentarii la "Construcţii Drumuri se spovedeşte şi se pocăieşte"

 1. florin80   24 februarie 2011 at 1:39 am

  aceste probe trebuiau efectuate inainte de a turna asfaltul nu acum

  faptul ca isi cere scuze nu ma inchalzeste cu nimic

  Răspunde
 2. m3   24 februarie 2011 at 4:56 am

  Cu siguranta vorbim aici de Necuratul. Altfel nu se explica. Stiu eu sigur ca acesta si-a bagat coada. Fireste, in cazanul cu smoala ungureasca. Iacata cum mai gasiram un vinovat. In concluzie, numai Necuratul si Laszlo Tokes pot fi de vina. Daca trece cuiva prin minte altceva, de genul incompetentei si ciubucarelii, il rog sa iasa afara.

  Răspunde
 3. romanul verde   24 februarie 2011 at 9:23 am

  Nici unul n-o sa iasa, ca toti care repara dumurile in Satu Mare sint la fel. Cum ar cistiga si ei un ban pe linga aia care le vin de la Primarie?

  Răspunde
 4. zuzu   24 februarie 2011 at 12:26 pm

  nu e primul caz de la noi, dar macar astia au avut bunul simt sa-si ceara scuze

  Răspunde
 5. romanul verde   24 februarie 2011 at 8:38 pm

  Care bun simt? Poate teama ca nu mai pupa alte lucrari. Haaaaaa

  Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.