Start pentru prima afacere!

Astăzi, la ora 10.00, s-a dat startul înscrierilor on-line pentru cei care se află la prima afacere. Proiectul este destinat tinerilor, cu vârsta sub 35 de ani, care nu au avut de-a face până în prezent cu lumea afacerilor.

Potrivit consilierului Centrului de Informare, Asistenţă şi Instruire Satu Mare, Cristian Raţiu, până în prezent au cerut informaţii cu privire la acest proiect, aproximativ 20 de sătmăreni, însă, pănă în jurul prânzului nu s-au înscris decât doi candidaţi pentru a obţine finanţarea. „Este vorba de maximum 10.000 de euro pe care aplicanţii proiectului, îi pot obţine din partea Guvernului. Desigur, cei care vor beneficia de aceste sume trebuie să vină şi ei cu o parte din bani. Ordonanţa de Urgenţă care reglementează accesarea acestor bani guvernamentali, precizează şi un procent de cofinanţare din partea aplicanţilor care vor câştiga proiectul, de 50%”, spune consilierul sătmărean.

Cei 10.000 de euro vor putea fi folosiţi pentru cumpărarea de aparatură, utilaje şi mobilier. Raţiu spune că, la Satu Mare, există interes în special pentru comerţ şi, mai puţin pentru producţie. Contează şi momentul în care tinerii se înscriu în program deoarece, selecţia se va face nu doar pe baza proiectelor de afare postate pe siteul www.aippimm.ro, ci şi pe criteriul „primul venit, primul servit”.

Accesând site-ul mai sus amintit, cei interesaţi pot citi „Ghidul solicitantului”, de unde vor obţine toate informaţiile necesare pentru a participa la acest proiect. Înscrieri se mai pot face şi accesând link-ul http://programenationale2011.aippimm.ro.

„Sumele nu au fost distribuite în mod egal pe judeţe. Astfel că, proiectele vor fi centralizate, iar cele mai reuşite vor obţine finanţarea. Pot să fie judeţe de unde nu va reuşi nimeni să acceseze bani pentru a-şi începe afacerea”, spune Cristian Raţiu.

2 Comentarii la "Start pentru prima afacere!"

  1. m3   23 februarie 2011 at 6:51 am

    Dau fuga sa-mi cumpar o geaca portocalie, si maine aplic si eu!

    Răspunde
  2. dodo   23 februarie 2011 at 3:54 pm

    oricum va fi o adevarata nebunie, avnd in vedere cata birocratie este la noi

    Răspunde

Scrie un comentariu