Gata cu „magazinele de vise” din judeţ

S-a cam terminat visul, “magazinelor de vise”! Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Satu Mare, Valentin Breban, a emis, în cursul zilei de ieri, două dispoziţii de închidere a celor două magazine de etnobotanice din Carei şi Satu Mare.

Această măsură vine după ce în urma analizelor de laborator, s-a depistat o componentă trecută pe lista substanţelor interzise de către legislaţia din România. Este vorba despre fluoromercaptinonă, “o substanţă extrem de periculoasă care, a fost depistată în urma analizelor efectuate la produsul numit Special Kay. Produsul a fost trimis la un laborator din Bucureşti, de unde, ne-au venit, săptămâna trecută, rezultatele analizelor”, a precizat în cadrul conferinţei de presă de astăzi, Valentin Breban.

Încă un control la „magazinele de vise”

Inspectorii însă au pus ochii pe cele două “magazine de vise” încă de la finele anului trecut, când au avut loc primele controale. Verificările de atunci s-au lăsat şi cu o amendă de 1.500 de lei, bani care au fost achitaţi până la această dată.
Doi inspectori ai CJPC împreună cu doi reprezentanţ ai Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate au verificat, în cursul zilei de vineri, dacă au fost respectate măsurile dispuse în urma controalelor de anul trecut. La acea vreme, inspectorii CJPC au pus accent pe precizia cântarelor folosite de angajaţii celor două magazine, înlăturarea afişelor promoţionale dar şi lipsa traducerilor în limba română a etichetelor aplicate pe produsele scoase la vânzare.

Amenzi usturătoare şi închiderea magazinelor

În urma verificărilor de vineri, Breban nu s-a lăsat intimidat de accesele verbale a patronilor şi a dispus nu numai aplicarea unor amenzi destul de usturătoare, câte 22.000 lei pentru fiecare din cele două magazine, ci şi închiderea acestora.
Cu toate acestea, patronii celor două magazine, la sugestia avocaţilor, au refuzat semnarea proceselor verbale întocmite de către inspectorii CJPC.
“Ei sunt ferm convinşi că vor câştiga în instanţă. Amenzile sunt într-adevăr usturătoare dar, în decurs de 48 de ore au posibilitatea să plătească doar câte 3.000 de lei fiecare”, spune Breban.
Mai trebuie spus că patronul din Satu Mare mai vroia să deschidă şi un magazin în Negreşti Oaş însă, între timp a renunţat la extinderea afacerii şi în alte localităţi din judeţ.

Un Comentariu la "Gata cu „magazinele de vise” din judeţ"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.