“Vânătoarea” de buletine expirate

500 de săteni din Porunbeşti au buletine noi, după ce poliţiştii din localitate au bătut din poartă-n poartă pentru a-i depista pe cei care nu au acte de identitate s-au, figurează la alte adrese decât cea înscrisă în buletin.
Oamenii legii atrag atenţia cetăţenilor de a-şi verifica periodic actele de identitate pentru a nu avea de-a face cu legea. Cetăţenii sunt obligaţi să se prezinte, în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani sau, cu cel puţin 15 zile înainte de expirarea valabilităţii actului de identitate deţinut, la Serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor (SPCEP) la care sunt arondaţi cu domiciliul sau reşedinţa, pentru a solicita punerea în legalitate cu un act de identitate.

De asemenea, în termen de 15 zile de la expirarea actului de identitate sau schimbării domiciliului, cetăţeanul este obligat să solicite SPCEP, eliberarea unei noi cărţi de identitate. Nerespectarea acestor prevederi atrage după sine şi o amendă contravenţională, cuprinsă între 40 lei şi 80 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.