Unde va fi Biblioteca Judeţeană?

La cererea Ministrului Culturii, Kelemen Hunor, oficialităţile sătmărene se pare că s-au pus pe treabă. Şi cum promisiunea de a găsi soluţii pentru a rezolva situaţia Bibiliotecii Judeţene (BJ) nu putea fi uitată, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef, a venit chiar cu trei soluţii, susţinând că instituţia pe care o conduce are şi bani pentru a soluţiona problema.

Cum “sabia lui Damocles” era demult întinsă deasupra instituţiei de cultură sătmărene, oficialităţile s-au văzut nevoite să se aşeze la masa negocierilor, pentru a găsi o soluţie salvatoare. Asta după ce, ani la rând problema BJ a fost amânată cu bună ştiinţă de cei în a căror mână era soarta instituţiei.

Adrian Ştef spune că, ar exista chiar trei soluţii pentru a ieşii din impas. Una ar fi instalarea bibliotecii în câteva spaţii de la Muzeul Judeţean. O a doua locaţie ar fi vis-a-vis de Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, în clădirea unde a fost Direcţia Agricolă. “Însă acele spaţii necesită o renovare”, spune vicele CJ.

„O a treia soluţie este obţinerea unui teren unde să începem construcţia unei noi clădiri care, în viitor, să deservească cititorii. Am discutat şi cu primarul Ilyés despre această problemă. Consiliul Local (CL) ne-ar da un spaţiu pentru construcţie. Nu avem decât să alegem una dintre cele trei variante identificate până în prezent şi, să ne putem pe treabă. Oricum noi, CJ, avem alocarea bugetară pentru acest proiect, indiferent de varianta pe care o s-o alegem”, explică Adrian Ştef.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.