Poliţiştii locali sătmăreni în uniformă nouă

Propunerile privind uniformizarea şi standardizarea articolelor de echipament şi a însemnelor poliţiştilor locali, clarificări referitoare la modul de încheiere a protocoalelor de colaborare cu structurile M.A.I, precum şi propunerile de modificare a actelor normative date în competenţa poliţiştilor locali (cod rutier,etc.) au constituit câteva dintre temele şedinţei comitetului de conducerea Federaţiei Naţionale a Poliţiştilor Locali (FNPL) din România, organizată la Braşov în zilele de 17, respectiv 18 februarie.

Potrivit celor declarate de Florian Găzdac, şeful Poliţiei Locale Satu Mare, în câteva zile va avea loc prezentarea noului echipament al poliţiştilor locali, constând în costum, şapcă, ecuson, emblemă, insignă, legitimaţie, însemne de ierarhizare. Ulterior, noua uniformă şi celelalte accesorii vor fi prezentate tot la Satu Mare în cadrul convocării regionale care va avea loc cu participarea reprezentanţilor poliţiilor locale din Bistriţa, Cluj, Sălaj, Timiş, Arad, Bihor şi Mureş.

Între altele, cu prilejul şedinţei de la Braşov s-a stabilit că FNPL, cu sprijinul MAI, va face demersuri în vederea modificării legislaţiei cu privire la alocarea şi pentru poliţiştii locali a normei de hrană de care beneficiază în prezent toate celelalte forţe de ordine publică pentru activitatea desfăşurată în stradă. Dacă propunerea va fi aprobată, pe lângă salariu, poliţiştii locali vor avea un spor de circa 500 lei/lunar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.