Peste 6,7 milioane lei pentru reţele de apă şi canalizare la periferie


Planul lucrărilor de extindere a reţelelor de apă şi canalizare care vor fi executate în acest an de SC Apaserv SA din fondul de întreţinere, înlocuire şi dezvoltare, prevede realizarea unor astfel de intervenţii pe străzile situate la periferia municipiului Satu Mare.

Potrivit directorului Ioan Leitner, în urma solicitărilor formulate de către sătmărenii domiciliaţi în zonă, cadrul programului de investiţii finanţat din fondul de întreţinere, înlocuire şi dezvoltare se are în vedere îmbunătăţirea alimentării cu apă prin extinderea reţelelor existente pe tronsoanele de străzi Victoriei, Livezii, Maşiniştilor, Locomotivei, Văii, Dara, Agricultorilor , Acs Alajos, şi Curtuiuş, precum şi executarea a 50 branşamente de apă pe străzile în curs de modernizare.

Din acelaşi fond, reţelele de canalizare propuse prevăd extinderi spre cartierul Sătmărel, bulevardul Lucian Blaga şi tronsoane de străzi fără canalizare Agricultorilor, Gorunului, Panait Cerna, Locomotivei, Diana, Curtuiuş şi Busuiocului, precum şi executarea a 50 de racorduri pe străzile în curs de modernizare. Pe lângă aceste lucrări sunt prevăzute şi refaceri de branşamente în alte zone ale oraşului.

Valoarea totală a lucrărilor, inclusiv TVA, se cifrează la 6.784.646 lei, la care se adaugă cheltuielile pentru proiectare, avize şi acorduri. Directorul Leitner afirmă că lucrările vor începe cel mai târziu în luna aprilie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.