Patronul hotelului “Aramia”, capul reţelei de contrabandişti

Ioan Pop, patronul hotelului “Aramia” din Satu Mare este capul reţelei de contrabandişti de ţigări împotriva căreia au acţionat în ultimele zile poliţiştii Serviciului de Crimă Organizată din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. În vederea strângerii de probe împotriva lui Ioan Pop şi Grigore Molnar – patronul hotelului “Casablanca”, precum şi a doi dintre intermediarii care se ocupau de distribuţia ţigărilor, Erdei Norbert şi Felicia Pop, ospătară la restaurantul “Pescăruş”, cu toţii arestaţi joi, 17 februarie, după care vineri au fost prezentaţi Parchetului pentru audieri în vederea arestării pentru 29 de zile, a fost dispusă efectuarea a 11 percheziţii, din care procurorii au primit aprobare doar pentru patru locuinţe, fără ca hotelul “Casablanca” să fie percheziţionat.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, Ana Rusu afirmă că ţigările de contrabandă erau introduse în saci negri sigilaţi cu bandă adezivă albă, asemeni coletelor din Ucraina, unul dintre inculpaţi fiind prins anul trecut în timp ce încerca să treacă într-un judeţ învecinat cu mai multe asemenea baxuri. Grigore Molnar, patronul hotelului “Casablanca”, achiziţiona ţigările de la Ioan Pop, iar apoi le transporta cu autoturismul propriu, ascunse în portbagaj sau pe bancheta din spate.

Ioan Pop este cunoscut cu antecedente penale, având la activ o condamnare la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşrea infracţunii de evaziune fiscală cu alcool. Alături de cei patru arestaţi joi pentru 24 de ore şi prezentaţi vineri în faţa instanţei de judecată pentru audieri, alte nouă persoane sunt cercetate în stare de libertate în acelaşi dosar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.