Luni, întâlnire cu bibliotecarii din judeţ

Bibliotecarii din judeţ se vor întâni luni, de la ora 10.00, pentru prima dată în acest an. Întâlnirea va avea loc în sala de şedinţe a Oficiului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii din Satu Mare, de pe strada Decebal nr. 4.

Cu această ocazie, se vor lua în discuţie rezultatele ultimelor acţiuni culturale puse la cale de Biblioteca Judeţeană (BJ) Satu Mare şi, stadiul de implementare a programului “Biblionet – lumea în biblioteca mea”. Totodată, cei prezenţi la şedinţă, vor fi informaţi asupra cursurilor de specializare din acest an. Bibliotecarii, se pare că nu vor pleca cu mâinile goale de la întrunirea de luni. Colecţiile bibliotecilor comunale şi orăşeneşti vor fi completate cu cărţi din partea BJ, cu titlu de donaţie. Vor fi prezentate şi problemele filialei judeţene a Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), după care, bibliotecarii prezenţi la şediţă au posibilitatea să prezinte problemele cu care se confruntă pe plan local dar, să şi vină cu propuneri pentru o mai bună funcţionare a reţelei de biblioteci publice din judeţ.

“Întâlnirea pe care am programat-o pe luni, are ca principal obiectiv completarea formularelor de statistică de bibliotecă. Este prima etapă pe care trebuie să o parcurgem înaintea centralizării şi prelucrării datelor ce se vor constituii în informaţii de importanţă majoră pentru Comisia Naţională de Statistică, pentru ANBPR şi pentru ministerul de resort”, a ţinut să precizeze managerul Bibliotecii Judeţene Satu Mare, Ioan Mircea Ardelean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.