Înscrieri pentru Festivalul “Rotaract”


Festivalul de Teatru “Rotaract” a ajuns, în acest an, la cea de-a V-a ediţie. Cei care doresc să se înscrie la festivalul-concurs, devenit deja o tradiţie în lumea culturală sătmăreană, pot să o facă până în 20 februarie. Competiţia va avea loc în primăvara acestui an.

Cei care doresc să-şi încerce măiestria scenică, trebuie să se supună unor reguli stricte, stabilite de către organizatori. Piesele puse în scenă nu trebuie să depăşească o oră şi jumătate, iar trupele înscrise nu trebuie să treacă de 20 de actori. Apoi, piesele de teatru puse în scenă, sevor juca doar în limba română.

Ca şi în anii precedenţi, şi în acest an, elevii vor avea posibilitatea de a concura la trei secţiuni: gimnaziu, liceu şi “One Man Show”. Taxa de participare la secţiunea liceu şi gimnaziu, variază în funcţie de numărul actorilor înscrişi, fiecărui participant revenindu-i suma de 10 lei, sumă ce se va achita integral de către trupa înscrisă în concurs şi nu individual de către fiecare actor în parte. Taxa de participare la secţiunea “One Man Show” este de 30 de lei.

Partenerii ediţiei din acest an sunt: Consiliul Judeţean (CJ) Satu Mare, Teatrul de Nord, Clubul „Rotary” şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.