Animale trebuie înregistrate!

Pentru a avea o evidenţă cât mai veridică asupra numărului de animale dar şi a stării de sănătate a acestora, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) Satu mare recomandă gospodarilor crotalizarea acestora. Trebuie ştiut însăp că, din acest an, deţinătorii animalelor, atât din exploataţiile comerciale cât şi din cele nonprofesionale, trebuie să îşi suporte costul crotaliilor care se aplică animalelor proprii. Aceste crotalii se pot cumpăra de la orice furnizor primar sau secundar aprobat de Agenţia Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), respectiv Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelore (DSVSA), care sunt publicaţi pe site-ul www.ansvsa.ro „crotalii oficiale pentru animale”.

Având în vedere că asociaţiile de crescători nu au acoperire la nivel naţional, s-a prevăzut în continuare că în acele exploataţii nonprofesionale care nu pot fi sau nu doresc a fi preluate de asociaţiile de crescători, activitatea să fie în continuare efectuată de medicii veterinari care au reprezentare în fiecare comună a ţării.

În concluzie, la această dată există în vigoare legislaţia corespunzătoare privind identificarea şi înregistrarea animalelor, dar, din păcate, se tergiversează aplicarea ei tocmai de către Asociaţiile de crescători de animale care ar trebui să vină în sprijinul crescătorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.