Patru au divorţat, doi s-au împăcat


Bilanţul activităţii pe anul trecut a Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Satu Mare a fost prezentat astăzi în cadrul unei şedinţe la care au fost prezenţi primarul Iuliu Ilyes, directorul DEP – Ionel Torja, şefa Biroului Evidenţa Populaţiei – Crina Mustea, precum şi reprezentanţii instituţiilor subordonate Primăriei.

Referindu-se la activitatea desfăşurată în cadrul Serviciului de Stare Civilă, directorul Ionel Torja a menţionat că, de la 1 ianuarie a.c., în conformitate cu prevederile Legii 202/2010, numită şi Mica Reformă în Justiţie, desfacerea căsătoriei se poate face şi pe cale administrativă.
De la începutul anului şi până în prezent, la Serviciul de Stare Civilă din cadrul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Satu Mare au fost depuse 15 dosare în vederea desfacerii căsătoriei pe cale administrativă. Ionel Torja afirmă că, până acum au fost eliberate deja două certificate de divorţ, în timp ce unul dintre cuplurile care urmau să divorţeze săptămâna trecută nu s-a mai prezentat la Serviciul de Stare Civilă.

Începând cu 1 februarie, sătmărenii care doresc să divorţeze pe cale administrativă, trebuie să achite o taxă de 200 lei, în conformitate cu proiectul de hotărâre aprobat în acest sens de către consilierii municipali. Taxa de divorţ de 200 lei trebuie achitată odată cu depunerea cererii pentru divorţul pe cale administrativă. Dacă între timp cuplul se răzgândeşte, suma achitată nu se restituie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.