Iarbă în loc de trandafiri!

Consilierii locali din Carei au votat pentru scoaterea trandafirilor ce mărginesc strada principală din centrul oraşului. Edilii au ales această soluţie din mai ulte motive. Unul dintre argumentele invocate de edili, este şi vârsta înaintată a „reginei florilor” care impune înlocuirea acestora. Un al doilea argument a luat în seamă şi preferinţele careienilor care în bună parte ar prefera ca în centrul urbei să fie mai multă verdeaţă decât flori. În al treilea rând, îngrijirea gazonului nu necesită atâtea bătăi de cap precum cel al trandafirilor care sunt flori destul de pretenţioase.

Potrivit edilor locali, lucrările vor fi finalizate până la finele lunii septembrie. Consilierii locali s-au gândit şi la instalarea în zona centrală a unui sistem de irigaţii care, va fi pus în funcţiune până la începutul verii. Proiectul se referă la o suprafaţă de 3.700 metri pătraţi, care va subţia bugetul careienilor cu aproximativ 342.000 lei, la care se adaugă şi achiziţionarea, respectiv, instalarea sistemului de irigaţii, care va lua alţi aproape 80.000 de lei din bugetul oraşului.

Un Comentariu la "Iarbă în loc de trandafiri!"

  1. careiean   10 aprilie 2011 at 6:42 pm

    numai consilierii udmr au votat deoarece ei au afaceri in aceasta zona a spatiilor verzi!!! nici un careiean nu a fost consultat in aceasta privinta, nu a fost nici o dezbatere publica!!! si gazonul necesita mai multa ingrijire decat trandafirii!!! nedocumentati sunteti sau e articol la comanda.! ati fost vreodata in Carei sa vedeti despre ce trandafiri e vorba sau va dati cu parerea contra cost?

    Răspunde

Scrie un comentariu