Criză de personal la Evidenţa Persoanelor


Situaţia cu care se confruntă Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Satu Mare din cauza numărului tot mai mic de angajaţi, a fost semnalată astăzi de directorul Ionel Torja în cadrul şedinţei de bilanţ a activităţii desfăşurate anul trecut. Din datele prezentate reiese că, în mai puţin de un an, Direcţia de Evidenţă a Persoanelor a rămas fără un sfert dintre angajaţi.

În prezent, DEP Satu Mare lucrează doar cu 19 persoane din cei 27 de angajaţi avuţi la începutul anului trecut. O parte dintre aceştia au plecat în vara anului trecut, după ce au rămas fără 25 de procente din salarii şi fără sporurile acordate până atunci, alţii au preferat să se pensioneze, s-au orientat înspre alte locuri de muncă, ori au plecat în străinătate – fie pentru studii, fie pentru locuri de muncă mai bine plătite. Totodată, alte două persoane urmează să plece la începutul lunii martie, un angajat care a ales să rămână în concediu de creştere a copilului, şi o angajată care va beneficia de concediu de maternitate.

Directorul Ionel Torja afirmă că, deşi numărul angajaţilor este insuficient, datorită entuziasmului şi profesionalismului personalului, activitatea Serviciului de Stare Civilă şi a Biroului de Evidenţă a Persoanelor se desfăşoară fără sincope. Totodată, directorul DEP Satu Mare spune că nu se pot face angajări în vederea completării numărului de angajaţi deoarece organizarea concursurilor a fost suspendată. Pe de altă parte, şi dacă ar exista posibilitatea angajării de personal, este greu de crezut că un începător, respectiv un proaspăt absolvent de facultate, ar accepta să lucreze pentru un salariu lunar care nu depăşeşte 500 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.