Dans popular brazilian, la Carei

Ansamblul de dansuri populare „Os Chimangos”, din Brazilia, va susţine un spectacol folcloric în municipiul Carei. Evenimentul va avea loc miercuri, 16 februarie, de la ora 18:00, la Casa Comunitară “Sfântul Ladislau”, şi este organizat de Centrul Cultural Municipal Carei. Biletele, puse în vânzare în zilele lucrătoare între orele 16:00-18:00, pot fi achiziţionate la preţul de 10 lei.

Grupul “Os Chimangos”, alcătuit din studenţi care doreau să promoveze obiceiurile populare braziliene, a fost înfiinţat în anul 1977. De atunci, dragostea pentru muzica şi dansul autohtone, precum şi promovarea culturii gaucho, au atras din ce în ce mai mulţi membri. În tot acest timp, scopul dansatorilor a rămas prezentarea şi promovarea folclorului sud-american autentic, îmbogăţit cu elemente din tradiţia ţărilor din acest spaţiu. În cei 33 de ani de existenţă, Şcoala de Dansuri “Os Chimangos” a instruit generaţii întregi, iar în anul 1987, în oraşul Cacapava a luat naştere “Academia de Danca Folclorica”.

Pentru turneul european susţinut în prezent, Luiz Teixeira Albarnaz şi soţia acestuia, Giselda Albarnaz, conducătorii grupului, au pregătit un program variat şi extrem de spectaculos. Spectatorii vor avea ocazia să urmărească atât dansurile specifice ale mai multor ţări din Amerca de Sud, cât şi costumele colorate ale dansatorilor, care transmit bucuria vieţii într-un spectacol cu o atmosferă de carnaval.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.