Unde dragoste nu e, nimic nu e …

Că dragostea, are şi o latură comercială, nu mai este demult un secret. Poate, nici pe vremea când frumoasa Afrodita s-a născut din spuma mării, nu a fost altfel. Sau, cine mai poate să ştie?

În orice caz, Valentine’s Day, a renăscut simţul comercial şi al românilor, chiar din zorii tinerei noastre democraţii. Importat de peste “apa cea mare”, ca multe alte obiceiuri, mai mult sau mai puţin adaptabile gândirii noastre, se pare că “Ziua îndrăgostiţilor” şi-a găsit imediat răsunetul în mintea, inima dar mai ales în buzunarele multora dintre noi.

Câţi gologani vom lăsa pe tarabele comercianţilor de ocazie? Greu de spus. Nu trebuie decât să faceţi o plimbare printre cele câteva (deocamdată) tarabe din centrul urbei, pentru a vă face o imagine asupra preţurilor, de multe ori greu de echilibrat cu bugetele cu care ne este dat să ne descurcăm. Până una, alta, ne mai despart doar câteva zile de “Marea zi a tuturor inimilor”, aşa că, ar cam trebuii să puneţi ochii pe câte un cadou, mai mic sau mai mare.

Ce puteţi cumpăra de la tarabişti? Ursuleţi de pluş, desigur cu nelipsita inimioară roşie din braţe, la preţul de 20-25 de lei. Dacă vă doriţi un pluş mai mare, preţurile ajung chiar la 50-60 de lei. Perniţe roşii, sub formă de inimă, care au preţurile în funcţie de mărime. Cele mai mici costă în jur de 25-30 de lei, pe când cele mai mari valorează (în opinia vânzătorilor) 55-60 de lei. Căţeluşi de pluş, tigrii, pisicuţe şi, multe, multe alte cadouri vă aşteaptă să vă deschideţi cât mai larg buzunarele. Totul este negociabil, spun comercianţii. Sigur, lumea încă nu prea se înghesuie să cumpere. Zilele oricum, nu au intrat în sac, mai ales că, nu odată, suntem tentaţi să lăsăm totul pe ultima sută de metri. Şi cum, “unde dragoste nu e, nimic nu e”, nu cred că ne vom secătuii bugetele dacă le oferim totuşi persoanelor pe care le iubim, câte o mică atenţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.