Primăria a pus gând rău căpuşelor

În vederea stârpirii căpuşelor, echivalentul în bani româneşti a circa 100.000 euro a fost inclus în bugetul propriu al municipiului Satu Mare pentru anul 2011, care urmează să fie aprobat miercuri, 10 februarie, în şedinţa Consiliului Local. Primarul Iuliu Ilyes a declarat astăzi, cu prilejul unei conferinţe de presă, că decizia cuprinderii în buget a unei sume destinate acestei acţiuni este determinată de situaţiile constatate în ultimii ani, când numărul sătmărenilor înţepaţi de căpuşe a înregistrat o creştere îngrijorătoare.

Edilul şef a precizat că stârpirea căpuşelor nu se va rezuma la o simplă dezinsecţie, ci va fi iniţiată în urma unei analize amănunţite referitoare la zonele verzi din municipiu care prezintă cele mai mari riscuri pentru sătmăreni, ulterior urmând a fi organizate trei asemenea acţiuni pe toate suprafeţele vegetale.

Pe lângă suma alocată pentru stârpirea căpuşelor, Primăria a alocat în bugetul pe acest an şi o sumă destinată decolmatării canalelor, în vederea evitării situaţiilor înregistrate în ultima perioadă, când, din cauza canalelor înfundate, apele s-au revărsat inundând străzi de la perferie, gospodării şi suprafeţe de teren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.