Polidinul a dispărut din farmacii


La fel ca în aproape toată ţara, Polidinul a dispărut din farmaciile din Satu Mare. Unii dintre farmacişti susţin că, deşi nu mai dispun demult de Polidin, numărul sătmărenilor care solicită acest medicament este foarte mare. Alţii, în schimb, afirmă că cererea este foarte mică, deoarece nici medicii nu mai prescriu Polidin, înlocuit cu succes de alte medicamente destinate afecţiunilor de natură respiratorie.

Dispariţia de pe piaţă a Polidinului este determinată de faptul că Institutul Cantacuzino nu mai produce acest medicament din noiembrie 2009, astfel că doar puţine farmacii au rămas cu flacoane pe stoc. Agenţia Naţională a Medicamentului susţine că Institutul Cantacuzino nu va putea redobândi licenţa de fabricare a medicamentului de tratare a bolilor respiratorii dacă nu mută fabrica de la Iaşi. Surse din cadrul Ministerului Sănătăţii susţin că peste 25.000 de pacienţi au tratament ce include Polidin. Aceleaşi surse menţionează că o firmă particulară a obţinut sau este aproape de a obţine licenţa de fabricare a Polidinului.

2 Comentarii la "Polidinul a dispărut din farmacii"

 1. Calin   24 februarie 2011 at 3:50 pm

  Am citit acest articol pe realitatea, se pare ca merge bine copy paste 🙂

  Răspunde
 2. Alin   25 februarie 2011 at 12:28 am

  @Calin

  Articolul a aparut din cate vad eu in data de 10 iar tu scrii in data de 24(adica dupa doua saptamani) ca l-ai mai citit pe Realitatea. Ce ai vrut de fapt sa spui ?

  Răspunde

Scrie un comentariu