Încă un caz de gripă cu AH1N1


Un bărbat în vârstă de 57 ani, internat în secţia Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Satu Mare din data de 7 februarie, a fost diagnosticat cu AH1N1. Deoarece în cazul pacientului au existat de la bun început suspiciuni privind gripa nouă, încă de la internare au fost luate măsurile impuse de protocolul de izolare pentru virusul în cauză, fiind instituită asistenţa de barieră alături de măsurile de raportare aferente.
Totodată, în urma suspiciunii de infecţie cu virus gripal AH1N1, s-a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare prelevarea de probe biologice pentru a fi trimise în vederea examinării de către Institutul Cantacuzino Bucureşti. În cursul dimineţii de astăzi, conducerea Spitalului Judeţean Satu Mare i-a fost transmis de către Institutul Cantacuzino rezultatul prin buletinul de analize, împreună cu confirmarea infecţiei cu virus gripal tip A subtip AH1N1.

La nivelul Spitalului Judeţean a fost dispusă luarea tuturor măsurilor care se impun prin protocolul de conduită specific situaţiilor cu risc epidemiologic la nivel de secţie ATI, urmând a fi menţinute la nivelul întregii unităţi medicale măsurile de supraveghere, prevenire şi control necesare. În acest context, populaţia municipiului şi judeţului Satu Mare trebuie să respecte în continuare măsurilor impuse privind accesul controlat în unitatea medicală. Accesul vizitatorilor în unitate se va face strict în intervalul orar: 14:00-17:00, cu limitare la o persoană/ bolnav. Totodată, pentru secţiile cu risc precum ATI, Obstretică, Neonatologie, Pediatrie şi Chirurgie Plastică, accesul este total restricţionat, iar şefii de secţii pot permite excepţii doar în funcţie de situaţiile limită.

După sătmăreanul K.A., diagnosticat în luna ianuarie cu gripă produsă de virusul AH1N1, acesta este cel de-al doilea caz de gripă nouă confirmat în judeţul Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.