Şedinţă cu supărări la Prefectură

Şedinţa comisiei de fond funciar s-a întrunit astăzi, în Sala mică de şedinţe a Consiliului judeţean (CJ) Satu Mare, pentru a valida sau, în unele cazuri de a respinge cererea unor primari din judeţ, cu privire la terenurile, pădurile ori păşunile aflate în gospodăria acestora. La întrunirea de astăzi au fost prezenţi edilii-şefi din: Păuleşti, Apa, Beltiug, directori de instituţii din domeniu dar, s-au înregistrat şi câteva absenţe şi … nu puţine.

Spre exemplu, comunele Craidorolţ, Acâş, Hodod sau Viile Satu Mare “nu au servit” şedinţa de fond funciar. Vizibil deranjat de lipsa de interes a unor administraţii locale care, “obişnuiesc să nu facă curs cererii de prezenţă la aceste şedinţe”, prefectul judeţului Satu Mare, Radu Giurcă, a propus ca cererile Primăriilor care nu au nici un reprezentant la şedinţă, să fie lăsate la o parte.

“Nu se poate discuta în absenţă. Cu cine să vorbeşti? Pe cine să întrebi dacă ai vreo nelămurire. Nu se poate valida sau invalida o cerere în absenţă. Trebuie să se ştie că la aceste şedinţe trebuie să vină, întotdeauna, un reprezentant al administraţiilor locale care depun cerere” argumentează prefectul judeţului. Mai mult decât atât, Radu Giurcă spune că, mulţi primari şi secretari obişnuiesc doar să-şi înregistreze cererea, după care stau şi aşteaptă rezultatul Comisiei judeţene de fond funciar. „Ceea ce nu e corect faţă de cei care vin, să asiste la aceste şedinţe”, a conchis prefectul.

Cel mai câştigat dintre primari, se pare că a fost edilul-şef din Păuleşti, Nagy Iosif care, a obţinut validarea a celor mai multe cereri. Cultele reformat, romano-catolic şi greco-catolic de pe raza comunei, s-au îmbogăţit cu pământuri pe care, potrivit primarului, le vor folosi membrii Consiliilor Parohiale ori, vor fi date spre folosinţă contra cost, celor interesaţi. „Astfel că, Parohiile sunt oricum în câştig”, a conchis primarul din Păuleşti.

2 Comentarii la "Şedinţă cu supărări la Prefectură"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.