Şedinţă cu supărări la Prefectură

Şedinţa comisiei de fond funciar s-a întrunit astăzi, în Sala mică de şedinţe a Consiliului judeţean (CJ) Satu Mare, pentru a valida sau, în unele cazuri de a respinge cererea unor primari din judeţ, cu privire la terenurile, pădurile ori păşunile aflate în gospodăria acestora. La întrunirea de astăzi au fost prezenţi edilii-şefi din: Păuleşti, Apa, Beltiug, directori de instituţii din domeniu dar, s-au înregistrat şi câteva absenţe şi … nu puţine.

Spre exemplu, comunele Craidorolţ, Acâş, Hodod sau Viile Satu Mare „nu au servit” şedinţa de fond funciar. Vizibil deranjat de lipsa de interes a unor administraţii locale care, „obişnuiesc să nu facă curs cererii de prezenţă la aceste şedinţe”, prefectul judeţului Satu Mare, Radu Giurcă, a propus ca cererile Primăriilor care nu au nici un reprezentant la şedinţă, să fie lăsate la o parte.

„Nu se poate discuta în absenţă. Cu cine să vorbeşti? Pe cine să întrebi dacă ai vreo nelămurire. Nu se poate valida sau invalida o cerere în absenţă. Trebuie să se ştie că la aceste şedinţe trebuie să vină, întotdeauna, un reprezentant al administraţiilor locale care depun cerere” argumentează prefectul judeţului. Mai mult decât atât, Radu Giurcă spune că, mulţi primari şi secretari obişnuiesc doar să-şi înregistreze cererea, după care stau şi aşteaptă rezultatul Comisiei judeţene de fond funciar. „Ceea ce nu e corect faţă de cei care vin, să asiste la aceste şedinţe”, a conchis prefectul.

Cel mai câştigat dintre primari, se pare că a fost edilul-şef din Păuleşti, Nagy Iosif care, a obţinut validarea a celor mai multe cereri. Cultele reformat, romano-catolic şi greco-catolic de pe raza comunei, s-au îmbogăţit cu pământuri pe care, potrivit primarului, le vor folosi membrii Consiliilor Parohiale ori, vor fi date spre folosinţă contra cost, celor interesaţi. „Astfel că, Parohiile sunt oricum în câştig”, a conchis primarul din Păuleşti.

2 Comentarii la "Şedinţă cu supărări la Prefectură"

 1. Kommentatorr   9 februarie 2011 at 10:44 pm

  "Sedinta s-a intrunit…" ??? Nu oamenii se intrunesc in sedinte, mai nou e invers ? :))

  Răspunde
 2. florentina   17 martie 2011 at 3:08 pm

  Lamentabil. Slab prefect !

  DE ce nu aplicati legea ? De ce nu sanctionatii primarii ,secretarii etc. vinovati ? Doar aveti posibilitatea si chiar obligatia ? De ce ii tineti in spate pe Primarul din Acas , care ori nu stie ori e prost ori sfideaza toate legile Statului Roman ?

  De ce-l tineti in brate oare ?

  Răspunde

Scrie un comentariu