De lunea viitoare, Poliţia Ecologică arde la buzunar


Din 14 februarie, sătmărenii care nu au grijă de curăţenia oraşului şi cei care favorizează apariţia depozitelor de gunoi necontrolate, vor fi amendaţi de Poliţia Ecologică. Anunţul a fost făcut astăzi de şeful Poliţiei Locale – Florian Găzdac, în cadrul unei conferinţe de presă organizate de primarul Iuliu Ilyes. La întâlnirea cu ziariştii a fost prezent şi Vasile Puşcaş jr. din partea SC Florisal SA, care a precizat că modelul a fost preluat de la Timişoara, unde, după doi ani de la înfiinţare a Poliţiei Ecologice, curăţenia oraşului s-a îmbunătăţit substanţial. Deocamdată, până după şedinţa Consiliului Local Satu Mare care va avea loc în 24 februarie, când va fi supus aprobării proiectul de hotărâre referitor la ajustarea tarifelor de salubrizare, amenzile aplicate vor fi la nivelul celor prezente şi, în funcţie de actul normativ de încadrare, se vor situa între 50-1.200 lei.

De la bun început, Florian Găzdac a precizat că Poliţia Ecologică nu este un serviciu public independent, nou, cu sau fără personalitate juridică, cu buget şi angajaţi proprii, ci o formă de colaborare între Poliţia Locală şi SC Florisal SA, operatorul oficial de salubrizare. În acest sens, a fost semnat deja un protocol, iar personalul care va acţiona în cadrul Poliţiei Ecologice vor fi poliţişti locali şi angajaţi ai SC Florisal. Totodată, cooperarea dintre cele două părţi are drept scop conjugarea eforturilor comune în vederea asigurării unor măsuri eficiente de determinare a persoaneloe fizice şi juridice din Satu Mare în privinţa respectării actelor normative în vigoare referitoare la păstrarea curăţeniei şi igienei publice. Florian Găzdac a menţionat că echipajele Poliţiei Ecologice vor acţiona în vederea colectării şi transportării civilizate a gunoaielor, respectiv depozitării controlate a tuturor deşeurilor de pe raza oraşului, în conformitate cu regulamentul de salubrizare a municipiului Satu Mare.

Pentru buna desfăşurare a activităţii Poliţiei Ecologice, pe raza municipiului dar şi la periferii vor acţiona zilnic, în două schimburi, două echipe mixte alcătuite din câte un reprezentant al Poliţiei Locale, în calitate de agent constatator, şi un angajat al operatorului de salubrizare, care va avea dublu rol: acela de conducător auto al autoturismului pe care este inscripţionat Poliţia Ecologică, respectiv acela de martor al constatării contravenţiei.Cele două autoturisme sunt puse la dispoziţie de operatorul de salubrizare şi vor putea fi recunoscute după inscripţia cu care sunt prevăzute. Totodată, cele două autoturisme au inscripţionate numerele telefon ale dispeceratelor Poliţiei Locale – 0261.727.020 – respectiv SC Florisal SA – 0261.710.159, ce vor putea fi apelate de către toţi cetăţenii care doresc să sesizeze acte de indisciplină în domeniul salubrizării.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.