Sătmarenii au depăşit obsesia 666

După controversele de la început legate de paşapoartele de tip nou, din cauza curentului de opinie determinat de simbolistica malefică a numărului “666” pe care acestea îl conţin, situaţia s-a calmat. La Satu Mare, numărul paşapoartelor biometrice eliberate pe parcursul anului trecut a fost aproape egal cu cel al paşapoartelor temporare. Astfel, în intervalul 1 ianuarie-31 decembrie 2010, la nivelul Serviciului Public Comunitar de Evidenţă şi Eliberare a Paşapoartelor, au fost eliberate 8.370 paşaspoarte temporare şi 7.659 paşapoarte electronice. Potrivit celor declarate de comisarul şef Simona Babici, situaţia este şi mai bună în acest an. În intervalul 1-31 ianuarie au fost eliberate 624 paşapoarte temporare, respectiv 634 paşapoarte electronice, spre deosebire de aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost eliberate 743 paşapoarte temporare şi doar 227 paşapoarte biometrice.

Comisarul şef Babici afirmă că sătmărenii au înţeles în sfârşit că e de preferat să aştepte 14 zile calendaristice pentru eliberarea unui paşaport de tip nou, valabil cinci ani, faţă de cel temporar care, deşi este eliberat în două ore, este valabil doar un an.

Pe de altă parte, şefa Serviciului Public Comunitar de Evidenţă şi Eliberare a Paşapoartelor Satu Mare afirmă că, creşterea numărului de solicitări pentru eliberarea unui paşaport înregistrată de la începutul acestui an, este determinată şi de faptul că 2011 este an scadent pentru paşapoartele emise în anul 2006. Deţinătorii documentelor emise cu cinci ani în urmă au început să solicite preschimbarea paşapoartelor, astfel că este de aşteptat ca numărul acestora să crească şi în continuare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.