Locuinţele sociale, râvnite de nevoiaşi


Peste 730 de sătmăreni îşi au în prezent domicilul în locuinţele sociale din municipiu. Aflate în subordinea Serviciului Public de Asistenţă Socială, prin intermediul compartimentului Locuinţe sociale, cele patru complexe de locuinţe pentru nevoiaşi sunt situate pe aleea Târnavei, respectiv străzile Timişului, Toamnei şi Crângului. Cele mai multe spaţii de locuit – 94 – se află în blocul de locuinţe sociale de pe aleea Târnavei, în timp ce în blocul de pe strada Timişului există 64 spaţii de locuit, iar complexele sociale de pe străzile Toamne şi Crângului sunt prevăzute fiecare cu câte 48 spaţii de locuit.

În privinţa chiriaşilor, potrivit bilanţului activităţii SPAS pe anul 2010, cei mai mulţi – 224 – locuiesc în blocul de pe strada Târnavei, iar cei mai puţini – 138 – în imobilul social de pe strada Timişului. În complexele sociale de pe străzile Toamnei şi Crângului îşi duc veacul 172, respectiv 202 persoane. Deoarece chiria este mică, numărul celor care speră în atribuirea unei locuinţe în cele patru complexe sociale din Satu Mare, a fost aproape dublu anul trecut faţă de cel al locuinţelor repartizate. Astfel, dacă în 2010 au fost repartizate doar 20 locuinţe sociale, numărul solicitărilor înregistrate a ajuns la 37.

Pe de altă parte, la nivelul SPAS Satu Mare au fost reînoite anul trecut 25 contracte de închiriere, şi au fost întocmite 39 acte adiţionale la contractele de închiriere existente. Totodată, în 2010 au fost întocmite 827 dispoziţii de încasare a chiriilor, au fost redactate şi expediate 254 somaţii pentru recalcularea chiriei, iar 82 de titulari de contract au fost acţionaţi în instanţă pentru recuperarea restanţelor acumulate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.