Planuri mari … bani puţini!

Cu toate că anul acesta Consiliul Local (CL) i-a cam lăsat de izbelişte, iar Consiliul Judeţean (CJ), elegant, dar cu subînţeles, le-a dat de ştire că le vor analiza cererea de finanţare, pensionarii sunt totuşi optimişti în ceea de priveşte anul în curs. Mai mult decât atât, Mircea Marian, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor (AJP) din Satu Mare, speră să “stoarcă” cât mai mulţi bani din vistieria celor două instituţii.
“Eu sunt optimist. E adevărat că anul trecut am primit 40.000 de lei de la Primărie, şi tot atât de la CJ, aşa că ne-am descurcat destul de bine. La aceste sume s-au mai adăugat şi banii veniţi din partea sponsorilor. Astfel că, în 2010, am avut un buget de 150.000 de lei. Anul acesta sper să dublăm bugetul”, spune preşedintele pensionarilor sătmăreni. Şi asta în condiţiile în care promisiunile nu sunt prea îmbietoare din partea instituţiilor abilitate.

Despre planurile puse pe hârtie şi, trimise CL şi CJ, alături de “necesarul bănesc” al activităţilor viitoare, Mircea Marian a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă, organizată astăzi, la sediul asociaţiei. A punctat nu mai puţin 14 activităţi pe care ar dori, împreună cu pensionarii să le pună în practică. Deşi “doleanţele” nu sunt mari, totuşi necesită bani, fără de care ideile punctate vor rămâna doar în faza de proiect.
Iată câteva dintre planurile celor de vârsta a treia: sărbătorirea lunară a membrilor asociaţiei, sărbătorirea zilelor de 1 şi 8 martie, împărţirea unor pachete de Paşti pensionarilor care au un venit sub 500 de lei pe lună, organizarea de excursii, de întâlniri, participarea la zilele comunelor şi oraşelor şi nu în ultimul rând, organizarea de întreceri sportive “specifice nouă. De exemplu, concursuri de şah, table, cărţi”, explică preşedintele Marian. Câte se vor regăsi în realitate? Greu de spus. Deşi nu necesită sume exorbitante, ideile pensionarilor deocamdată sunt doar pe hârtie că, bani … nu prea sunt! Cel puţin asta susţin aleşii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.