Conferinţa tinerilor maghiari la Satu Mare

Pentru a-şi alege noua conducere, tinerii maghiari din România şi-au dat întâlnire la Satu Mare. Şi alegerea nu este tocmai întâmplătoare, spune co-preşedintele Tineretului Maghiar din România (MIÉRT), Korodi Attila. “Satu Mare a demonstrat că are un potenţial extraordinar. La conducerea Consiliului Judeţean (CJ) se află un tânăr, în persoana lui Csehi Árpád. Municipiul Satu Mare are un viceprimar tânăr, pe Kereskényi Gábor. Aşa că, nu am ales întâmplător oraşul dumneavoastră pentru a organiza Adunarea Generală a Conferinţei Tineretului Maghiar din România”, spune politicianul.

În conferinţa de presă care, precede lucrările MIÉRT, tinerii politicieni au punctat unele probleme dar şi speranţele lor într-o politică cât mai corectă. Preşedintele Bodor László este de părere că puterea organizaţiei este în structurile teritoriale. „Acestea trebuie întărite şi, nu în ultimul rând, puse să muncească. Şi, exemplele sunt multiple. Mulţi activişti MIÉRT au ajuns în funcţii de decizie politică, atât în localităţile din toată ţara cât şi la nivel central”.

Tot în cadrul întâlnirii de astăzi cu presa, Korodi Attila a făcut un anunţ care i-a surprins, în parte şi pe colegii săi din organizaţie „mi-am început activitarea cu aproape 20 de ani în urmă, prin 1992, la Miercurea Ciuc, într-un oraş mic. Şi acum, îmi închei activitatea, ca şi co-preşedinte al organizaţiei, aici, la Satu Mare”.

Potrivit tinerilor politicieni, de-a lungul anilor s-a mers pe trei căi pentru scoaterea din anonimat a tinerilor maghiar. Reprezentativitatea politică în forurile de decizie, identificarea nevoilor tinerilor şi, nu în ultimul rând, rezolvarea acestor nevoi.

Deschiderea oficială a conferinţei va fi mâine de la ora 09.00. La lucrări sunt aşteptaţi şi preşedintele UDMR Markó Béla, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Csehi Árpád precum şi alţi reprezentanţi ai vieţii politice UDMR. Ce se aşteaptă de la această întâlnire? O nouă conducere şi o reîmprospătare a Adunării Generale a organizaţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.