Protocol pentru ajutor reciproc


Primăria şi Consiliul Judeţean Satu Mare vor încheia un protocol în vederea finanţării de către ambele părţi a instituţiilor aflate în subordinea acestora. Miercuri, într-o conferinţă de presă, primarul Iuliu Ilyes a declarat că un proiect de hotărâre iniţiat în acest sens, va fi inclus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Satu Mare din 10 februarie, destinată aprobării bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2011.

Potrivit edilului şef, deoarece unele unele dintre instituţii aparţin de Consiliul Judeţean dar funcţionează în municipiu, Primăria va aloca bani din bugetul local pentru buna desfăşurare a activităţii acestora. La fel, în urma înţelegerii cu preşedintele Csehi Arpad, şi Consiliul Judeţean va aloca bani din bugetul propriu pentru instituţiile aflate în subordinea Primăriei.

Pe de altă parte, după cum reiese din proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Satu Mare pentru anul 2011, suma de 9.406.267 lei va fi alocată pentru instituţiile finanţate integral sau parţial de către Primărie. Din această sumă, 9.218.267 lei este prevăzută pentru secţiunea de funcţionare, iar 188.000 lei pentru secţiunea de dezvoltare. Instituţiile pentru care este prevăzută alocarea acestei sume sunt Teatrul de Nord (3.485.000 lei), Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti”( 2.057.000 lei), Clubul Sportiv Municipal( 3.100.000 lei) şi Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu”( 764.267 lei).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.