PDL-iştii sătmăreni nu sunt de acord cu proiectul celui de-al treilea pod

Îngrijoraţi din cauza erorilor de înţelegere ce ar putea inflama şi da de-a rostogolul percepţia publică despre cel de-a treile pod peste Someş, introducerea colectării selective duale a deşeurilor menajerea şi majorarea tarifelor pentru utilizarea temporară a parcărilor amenajate pe domeniul public în Satu Mare, grupul de consilieri locali PD-L au pus astăzi de-o conferinţă de presă. Din cauza activităţilor de familie şi a vieţii personale, mult mai importante decât conferinţa de presă pentru colegii Rodica Popdan, Dumitru Godîncă şi Claudiu Ardelean, povara a rămas pe umerii şi capul lui Sorin Ghilea, singurul pentru care sacrificiul n-a fost prea mare.

Cu toate că proiectele de hotărâre privind temele la care s-a referit astăzi consilierul urmează să fie dezbătute mâine în şedinţa Consiliului Local Satu Mare, Sorin Ghilea a considerat oportun ca sătmărenii să înţeleagă chiar şi cu câteva ore înainte de şedinţă care este poziţia PD-L. Pe marginea primului proiect de hotărâre, Sorin Ghilea a spus că Studiul de Fezabilitate elaborat de IPTANA Bucureşti pentru cel de-al treilea pod trebuie neaparat refuzat, iar în locul acestuia este necesară începerea de urgenţă a procedurilor pentru un nou SF, că trebuie folosite oportunităţile existente pentru obţinerea de finanţare europeană pentru realizarea podului, deşi primarul Iuliu Ilyes a afirmat sus şi tare că aşa ceva nu este posibil, şi că e bine ca oamenii să ştie că varianta unei firme din Cluj care a participat la concursul de soluţii pentru SF ar fi trebuit să câştige, nu să iasă pe locul II, pentru că podul acela ar fi fost util, nu frumos, ceea ce contează pentru sătmăreni. Cu privire la colectarea selectivă duală a deşeurilor şi propunerea de majorare a tarifelor pentru agenţii economici de la 28,6 lei la 53,8 lei/mc/lună, consilierul PD-L a afirmat că deşi totu-i în regulă şi cât se poate de justificat din punct de vedere juridic, este necesară mai multă transparenţă în privinţa cifrelor. Despre cel de-al treilea proiect de hotărâre care îi bulversează pe consilierilor municipali PD-L, Sorin Ghilea a precizat că susţine opinia reprezentaţilor Camerei Taximetriştilor privind împotrivirea la propunea referitoare la majorarea tarifelor pentru utilizarea parcărilor de către taximetriştii din Satu Mare.

3 Comentarii la "PDL-iştii sătmăreni nu sunt de acord cu proiectul celui de-al treilea pod"

 1. baloo1974   31 ianuarie 2011 at 8:18 pm

  S-a trezit si consilierul Ghilea sa-si dea cu parerea despre oportunitatea sau nu a unui pod sau ca el sa fie mai ergonom sau sa fie precum Lancz Hid-ul din Budapesta … il intreb pe minunatul consilier … oare el nu circula pe cele doua poduri pe care le avem in satmar la ora de trafic intens, atunci cand omul de rand merge si el catre casa??? aaa … am uitat el nu este om de rand, el este consilier … parerea mea este ca trebuie un al treilea pod peste Somes si unul cat mai simplu executat, dar trainic … nu ca inflorituri, firide,arcade si capete de pod pazite de lei … se aude domnu' consilier Ghilea?

  Răspunde
 2. traian basescu   31 ianuarie 2011 at 11:32 pm

  dar cand se lauda infumuratul, arogantul ,de claudiu ardelean pe strazile satmarului candidand cu chipiu de miner in cap pentru functia de carmaci al orasului si se batea cu pumnii pe piept,in fiecare cartier ca trebuie facut un al treilea pod pest somes ,domnul ghilea era alaturi de besinosul asta si sustine cu tari ca trebuia un al treilea pod,acuma ca nu sunt bagati in seama de catre udmr,psd,pnl,se opun fiecarui proiect,sugaci de Pd-l-isti!!!

  Răspunde
 3. cornel   2 februarie 2011 at 3:23 pm

  sunteti dusi cu pluta? nici o clipa nu au sustinut consilierii PDL ca nu este nevoie de un al treilea pod! !doar ca nu sunt de acord cu costurile unui asemenea pod(sau cu invartelile coalitiei locale psd-udmr-pnl). Voua va este indifent cat costa? Nu v-ati saturat sa fie devalizat bugetul local de florisal, tehnic asist, etc?aceste firme de casa ale udmr si psd?

  Răspunde

Scrie un comentariu