Cei cu studii superioare „uitaţi” de angajatori

Potrivit scriptelor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare, în prezent sunt 123 de locuri de muncă vacante în judeţ. Majoritatea covârşitoare a job-urilor, aşa cum era de aşteptat, sunt chiar în oraşul reşedinţă de judeţ, Satu Mare (109). Negreştiul are 12 locuri de muncă vacante iar Careiul doar două.

În situaţii mai grele sunt cei din: Ardud, Tăşnad şi Turţ, deoarece angajatorii nu au scos la bătaie nici un loc de muncă pentru cei care se află în căutarea unei slujbe. Nici cei cu studii superioare nu au prea multe motive de bucurie. Pentru ei nu sunt decât cinci locuri vacante. Patronii se pare că au pus ochii mai mult, pe cei cu studii medii (90 de locuri vacante) şi pe cei fără vreo calificare în câmpul muncii. Astfel, 14 job-uri îşi aşteaptă muncitorii care nu au nici o pregătire profesională. Şi de această dată, patronii duc lipsă de croitori, dar şi de tâmplari sau vânzători în magazine alimentare.

Cei care se gândesc să-şi caute o slujbă în ţări străine, trebuie să ştie că danezii sunt în căutare de 202 muncitori pentru fermele de cultivare a fructelor şi legumelor. Însă aceştia, trebuie mai întâi să se pună pe învăţat, deoarece danezii cer şi cunoştiinţe de limba engleză, de la cei pe care îi angajează.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.