Primarul Ilyes se face avocatul FLORISAL pentru mărirea taxelor de salubrizare


Persoanele juridice din Satu Mare ar putea plăti mai mult pentru colectarea deşeurilor, dacă majorarea tarifelor propusă de conducerea Primăriei va fi aprobată de consilierii locali în şedinţa de mâine. Primarul Iuliu Ilyes a anunţat astăzi într-o conferinţă de presă, că proiectul de hotărâre referitor la colectarea selectivă duală a deşeurilor menajere prevede printre altele şi majorarea tarifelor ce vor fi aplicate agenţilor economici. Propunerea de majorare este de la 28 lei/mc, preţul actual, la 53 lei/mc.Ilyes a recunoscut că se aşteaptă la comentarii şi nemulţumiri din partea agenţilor economici, dar aceştia vor trebui să înţeleagă că şi aşa, tariful propus este sub media pe ţară, şi că în prezent în Satu Mare este aplicat cel mai mic tarif din România. Pe lângă că vor trebui să plătească mai mult, agenţii economici nu vor mai avea voie să depoziteze deşeurile în containerele folosite de sătmărenii din cartiere, ci vor trebui să se preocupe de asigurarea containerelor proprii. Dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat, de surprize vor avea parte şi sătmărenii care locuiesc în case. Începând cu 1 februarie, aceştia vor trebui să achite tariful unic/persoană/lună valabil în cazul cetăţenilor care locuiesc în blocuri, şi nu pentru cantitatea de deşeuri depozitată în pubele, ca până acum. Singura veste bună este că pentru persoanele fizice nu este prevăzută majorarea tarifelor de salubrizare.

Mai rămâne doar o întrebare firească a fiecărui cetăţean din Satu Mare: de ce primarul ales al urbei, Iuliu Ilyes, face cu atâta „aplicăţiune” pe avocatul firmei particulare FLORISAL S.A. ?

5 Comentarii la "Primarul Ilyes se face avocatul FLORISAL pentru mărirea taxelor de salubrizare"

 1. grigore detectivu&#0   27 ianuarie 2011 at 12:29 am

  Ei de ce?Loaza,ca doara nu de dragul nostru! Ca muzica e ceva ce ne gadila placut urechile,da mai placut ne gadila palmele oarece plicuri pline de hartii fosnitoare!

  Răspunde
 2. somer de lux   27 ianuarie 2011 at 5:01 am

  Poate e actionar …si nu ne dam noi seama…. eu nici acuma nu inteleg de ce daca nu ai contract cu Florisal(firma privata) trebuie sa platesti la impozit …. poate eu is calator…vin acasa odata pe an…

  Răspunde
 3. Bosancean Vasile   27 ianuarie 2011 at 4:53 pm

  Ia vedeti voi ce suma aloca municipalitate pentru salubrizare deszapezire si taieri de corectie copaci si intretinere zone verzi si ve-ti vedea de ce e avocatul lui Puskas de la Florisal.

  Răspunde
 4. marius   28 ianuarie 2011 at 3:28 am

  Pey este si normal ca domnul primar sa mareasca pretul din moment ce este actionar la Florisal.Sau nu stiati??

  Răspunde
 5. Viorica   28 ianuarie 2011 at 3:29 am

  Domnule primar ar trebui sa va ganditi ca oameni acestia din Satu Mare v-au votat.

  Răspunde

Scrie un comentariu