Iar gripă A1H1 la Satu Mare ? Ceva “duhneşte” a manipulare…


Un nou caz de suspiciune cu privire la gripa provocată de virusul AH1N1 se află în atenţia medicilor de la Spitalul Judeţean Satu Mare. Este vorba despre K.A., în vârstă de 36 ani, care a fost internat la Spitalul Judeţean în seara zilei de 23 ianuarie, cu diagnosticul de bronhopneumonie. După mai multe deplasări în străinătate, acesta a intrat în ţară în data de 21 ianuarie, iar după ce a ajuns la Timişoara s-a prezentat la o unitate medicală deorece avea febră, tuşea şi transpira abundent. În urma investigaţiilor medicale i-au fost recomandate tratament medicamentos şi repaus la pat. Întrucât simptomele s-au acutizat după ce K.A. a ajuns la Satu Mare, în seara zilei de 23 ianuarie s-a prezentat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean de unde a fost transferat la Anestezie Terapie Intensivă cu diagnosticul menţionat de unitatea medicală din Timişoara.

Potrivit comunicatului de presă emis de Spitalul Judeţean, în ciuda tratamentului intensiv instituit, starea de sănătate a pacientului s-a agravat, astfel că în data de 25 ianuarie a fost necesară intubarea acestuia. Totodată, deoarece au existat suspiciuni cu privire la prezenţa virusului AH1N1, K.A. a fost izolat şi a fost instituită “asistenţă de barieră” specifică pentru asemenea situaţii, conform normelor Precauţiunilor Universale, reglementate de Ordinul 916/2006. Spitalul Judeţean a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare, iar în cursul zilei de 25 ianuarie probele recoltate de la K.A. au fost trimise spre analiză Institutului “Cantacuzino” din Bucureşti.

În vederea protejării pacienţilor internaţi, conducerea Spitalului Judeţean Satu Mare a decis luarea unor măsuri privind accesul vizitatorilor. Astfel, vizitele aparţinătorilor la pacienţii internaţi vor fi permise strict între orele 14:00-17:00, iar accesul va fi obligatoriu prin intrarea principală a spitalului. Nu vor putea fi efectuate vizite la secţiile Neonatologie, Terapie Intensivă, Chirurgie Pediatrică, Pediatrie, Obstetrică, iar pacienţii internaţi în celelalte secţii vor putea fi vizitaţi de cel mult 1-2 aparţinători, durata vizitei fiind limitată la maxim 30 de minute. Totodată, la intrarea în spital, fiecare vizitator va primi echipament de protecţie constând în mască şi botoşei, purtarea acestuia fiind obligatorie pe tot parcursul pezenţei în spital. purtarea acestui echipament este obligatorie. La ieşirea din incinta spitalului vizitatorii vor arunca echipamentul în pubelele amplasate în locuri vizibile. Toate aceste măsuri au fost puse în aplicare din data de 26 ianuarie, iar programul este valabil pentru toate cele sedii ale Spitalului Judeţean, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică. La Spitalul Judeţean Satu Mare acesta este al doilea caz de suspiciune de gripă cu virus AH1N1, după cel înregistrat în data de 14 ianuarie, ulterior infirmat de Institutul “Cantacuzino”.

Oricum, apariţiile astea consecutive de astfel de “suspiciuni” de îmbolnăviri cu A1H1 parcă încep să semene a tentative de manipulare a populaţiei care, încet-încet, ar trebui să dea iama să-şi cumpere vaccinurile specifice rămase în stoc ca să nu fie trecute de producători şi farmacii la rubrica “pierderi neplanificate”…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.