“Academia Părinţilor” sau despre arta de a fi părinte – la Satu Mare

Întotdeauna au existat, sub o forma mai mult sau mai puţin acutizată, manifestări omeneşti care au fost catalogate ca făcând parte din categoria “conflictelor între generaţii”, mai ales atunci când era vorba de neînţelegeri sau ne-comunicări între părinţi şi copii. De fapt, astfel de “conflicte” pot fi aplanate îndeosebi prin îmbogăţirea modalităţilor de comunicare, modalităţi care pot fi învăţate şi aplicate cu succes inclusiv de părinţii care-şi doresc mereu menţinerea unor relaţii afective cât mai apropiate cu copiii lor şi care nu ştiu întotdeauna prea bine cum ar fi bine să procedeze pentru a li se îndeplini această dorinţă firească.

În sprijinul acestora, la Satu Mare va intra în activitate, din data de 8 februarie a.c., primul atelier de parenting din România axat pe programul STEP (“Systematic Training for Effective Parenting” – în traducere: pregătire sistematică pentru a fi un părinte eficient).Acest program, introdus în premieră naţională la Satu Mare de două profesioniste licenţiate în psihologie, Ramona Grad şi Andrea Romaniuc. Programul de parenting vizează în primul rând modificarea sau eliminarea comportamentelor nedorite, întărirea disciplinei pozitive, încurajarea comunicării şi crearea unei atmosfere prielnice dezvoltării armonioase a copilului.

Prima întâlnire este gratuită şi are loc în data de 8 februarie a.c., cu începere de la ora 17,30, pe str. Petofi Sandor nr. 45 et. 3 (la cabinetul individual de psihologie Grad Ramona). Accesul se poate face doar pe bază de rezervare, aceasta putând fi obţinută şi apelând următoarele numere de telefon: 0742-707.468 (psiholog Ramona Grad) şi 0751-082.608 (psiholog Andrea Romaniuc). Până la urmă, veţi vedea că realmente există o artă de a fi părinte…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.