Ziua Unirii Principatelor la Satu Mare

Ziua Unirii Principatelor a fost sărbătorită astăzi şi la Satu Mare. Oficialităţi, reprezentanţi ai partidelor politice, veterani de război dar şi multă lume care aştepta cu sufletul la gură defilarea Gărzii de Onoare dar şi depunerea de coroane la bustul lui Alexandru Ioan Cuza din faţa Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare.

Ceremonia a început la ora 12.30. Sărbătoarea a început cu depunerile de coroane. Primii care şi-au adus onorul în faţa Domnitorului Unirii au fost oamenii legii, depunând o coroană din partea IJP Satu Mare. Au urmat apoi Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean (CJ), Primăria Municipiului Satu Mare şi, nu în ultimul rând, reprezentanţii partidelor politice din Satu Mare.

Alocuţiunea de deschidere a fost rostită de istoricul Muzeului Judeţean Satu Mare, Diana Iegar. Specialistul sătmărean a subliniat importanţa acestei zile pentru români, dar şi personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. “El nu a fost numit, ci ales ca domnitor în cele două principate româneşti: Moldova şi Ţara Românească”, a ţinut să precizeze istoricul Muzerului Judeţean.

A urmat apoi defilarea Gărzii de Onoare, care a fost primit în aplauzele celor prezenţi la manifestarea de azi. Şi, aşa cum era frumos să se întâmple, la finalul ceremoniilor, cei prezenţi s-au prins la horă, amintindu-şi şi în acest mod de evenimentele ce au avut loc la 24 ianuarie 1859.

La finalul ceremoniilor, senatorul social-democrat Valer Marian a ţinut să aducă unele precizări referitoare la organizarea manifestărilor de astăzi, în cadrul unei scurte declaraţii de presă, rostită chiar în faţa bustului marelui domnitor. Parlamentarul sătmărean a ţinut să precizeze “manifestările de astăzi de la Satu Mare lasă de dorit. Noi, social-democraţii nu am fost invitaţi aici în faţă lângă reprezentanţii CJ sau ai Prefecturii. Cred că atât eu, cât şi deputatul Gheorghe Ciocan am fi putut să stăm şi noi aici, nu undeva alături”, a ţinut să precizeze senatorul sătmărean.

Mai mult decât atât, senatorul social-democrat de Satu Mare a precizat că are în posesie noi probe împotriva ministrului Igaş. “O să transmit o interpelare pentru demisia ministrului Igaş, în cel mult o oră”, a mai spus senatorul.

Un Comentariu la "Ziua Unirii Principatelor la Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.