Prefectul Giurcă s-a luat de şefii IPJ şi IJPF


Pentru că s-au prezentat cu temele nefăcute, Constantin Taloş şi Tiberiu Giurea, şefii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, au fost “urecheaţi” astăzi de prefectul Radu Giurcă, cu prilejul şedinţei Colegiului Prefectural. Prefectul a declarat că, deşi în şedinţa din luna decembrie 2010 a insistat cu privire la prezentarea unor date comparative de către şefii deconcentralelor, primii care au ignorat această solicitare au fost comisarul şef Constantin Taloş şi comisarul Tiberiu Giurea. Astăzi, în loc să se conformeze solicitării prefectului, la prezentarea situaţiei activităţii din 2011 a celor două inspectorate, aceştia au repetat datele statistice care au fost incluse şi în şedinţele proprii de bilanţ. Singurul care a răsuflat uşurat a fost colonelul Iulian Burz, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Someş. Întrucât de la ora 12:00 urma să aibă loc o videoconferinţă cu prefecţii, despre care s-a aflat doar vineri după amiaza, deşi era prevăzută pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi, prezentarea situaţiei activităţii ISU Someş va fi făcută în şedinţa viitoare.

La unison, sefii celor două inspectorate au menţionat în prezentarea activităţii, situaţia determinată de lipsa cadrelor necesare. La Inspectoratul Judeţean de Poliţie, faţă de cele 872 posturi prevăzute, sunt acoperite doar 730. Din acestea, din 195 posturi prevăzute pentru ofiţeri, sunt ocupate doar 153, din 635 prevăzute pentru agenţi, sunt ocupate doar 542, iar din cele 42 prevăzute pentru personal contractual, sunt ocupate doar 35. La Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră, încadrarea cu personal este acoperită doar în proporţie de 84,73%. Un deficit de 18,6% este înregistrat la ofiţeri, 15,34% la agenţi, iar 7,69 la personalul contractual.

Şefii celor două inspectorate au mai afirmat că în acest an se va pune un accent deosebit pe continuarea pregătirii cadrelor în vederea aderării la spaţiul Schengen, iar la solicitarea prefectului privind semnalarea potenţialelor probleme cu celelalte deconcentrate, aceştia s-au întrecut în laude formulate la adresa unei liste cu denumirile instituţiilor cu care relaţiile de colaborare sunt de la foarte bine în sus.

Un Comentariu la "Prefectul Giurcă s-a luat de şefii IPJ şi IJPF"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.