Trei firme … şi toţi trei

Patronii a trei firme din Dorolţ s-au dat de ceasul morţii când au aflat despre intenţia edililor locali. Vrând-nevrând, Consiliul Local (CL) din Dorolţ s-a văzut nevoit să recurgă la măsuri drastice faţă de aceştia şi de firmele pe care le administrează. Motivul este unul cât se poate de just susţin edilii locali. Potrivit primarului Mihály Găman cele trei firme au “uitat” să-şi plătească datoriile la impozite pe anul trecut.
Este vorba despre două firme de maşini şi un hotel. Spre exemplu, cel mai mare datornic are de vărsat în vistieria Primăriei nu mai puţin de 197.000 lei. Drept urmare, edilii din Dorolţ au cerut recuperarea acestor datorii, desigur pe căi legale. Faţă de una dintre firmele datornice procedura de executare silită este în plină desfăşurare, cunoscându-se chiar şi data în care executorul judecătoresc va scoate la licitaţie bunurile acesteia.

În ceea ce priveşte însă sătenii, edilul-şef este de părere că numărul celor care îşi fac datoria faţă de stat, plătindu-şi taxele şi impozitele aferente, este pe un trend crescător. Se pare că oamenii vor să beneficieze din plin de reducerile de 10% acordate în această perioadă a anului. “Sunt oameni pentru care chiar şi aceste sume de 20-30 de lei contează mult în gospodărirea vieţii de zi cu zi”, explică edilul-şef Mihály Găman.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.