Nu avem gripă porcină

Institutul Cantacuzino din Bucureşti a infirmat suspiciunea privind îmbolnăvirea cu gripă provocată de virusul AH1N1 a tinerei de 24 ani din localitatea Terebeşti. Rezultatul analizei a fost remis astăzi Direcţiei de Sănătate Publică şi Spitalului Judeţean Satu Mare, după ce în data de 14 ianuarie, S.M. din Terebeşti a fost internată la Anestezie Terapie Intensivă (ATI), cu suspiciunea de gripă provocată de virsului AH1N1.
Deoarece avea febră mare, frisoane şi astenie pronunţată, femeia a fost intubată şi s-a intervenit prin tratament medicamentos specific. Potrivit comunicatului de presă al Spitalului Judeţean, pacienta se află în continuare la ATI, este intubată, respiraţia îi este este asigurată prin mijloace mecanice, dar starea generală a înregistrat o uşoară ameliorare în ultimele 24 de ore.

Totodată, la ATI sunt menţinute în continuare atât măsurile de profilaxie instituite în vederea protejării medicilor şi personalului sanitar, cât şi programul struct de vizite impus aparţinătorilor pacienţilor internaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.