Campionul s-a întors acasă

Emanuel Gyenes, sătmăreanul care a reuşit să facă istorie în ediţia 2011 a Raliului Dakar, obţinând cea mai mare performanţă românească, a revenit la Satu Mare. După ce s-a aflat în mijlocul colegilor de muncă de la Autonet, care i-au făcut o primire pe cinste şi l-au aşteptat cu un tort uriaş şi multă şampanie, Emanuel Gyenes – Many, cum îi spun prietenii – s-a întâlnit astăzi cu reprezentanţii administraţiei locale. Într-o atmosferă emoţionantă, Many a fost felicitat de primarul Iuliu Ilyes şi de vicepreşedinţii Consiliului Judeţean – Mircea Govor şi Adrian Ştef, care i-au înmânat cadourile pregătite pentru această ocazie. La eveniment au mai fost prezenţi Tibor Gyenes – tatăl eroului, Szilvester Zsolt – primul sătmărean care a participat la Raliul Dakar – acesta fiind şi cel care l-a descoperit, l-a format şi l-a sprijinit pe Many, dar şi Mircea Takacs – cel care, la vârsta de 6 ani, i-a dezvăluit lui Many tainele maşinuţelor de karting, cu prilejul cursurilor de la Casa Pionierilor.

După ce l-a lăudat pentru performanţa obţinută şi l-a asigurat că poate conta şi pe mai departe pe sprijinul Primăriei şi al sătmărenilor, primarul Iuliu Ilyes i-a înmânat lui Emanuel Gyenes o diplomă de merit, un tablou cu imaginea oraşului Satu Mare, o statuetă din bronz realizată de artistul plastic Radu Ciobanu, un fular inscripţionat cu denumirea municipiului şi o sticlă de şampanie de 6 litri. Din partea Consiliului Judeţean, Many a primit o plachetă de merit şi asigurările ferme că va fi sprijinit în continuare în fiecare demers pe care îl va avea pe drumul performanţei. Despre Many a vorbit şi Szilvester Zsolt, care a subliniat faptul că Emanuel Gyenes este omul care, ocupând locul 18 la general, primul loc la clasa Maraton şi treapta a III-a la categoria motoarelor peste 450 cmc – a înregistrat cel mai mare rezultat tehnic în sportul din România.

A fost apoi rândul lui Many Gyenes să se adreseze celor prezenţi. Cu modestie, acesta a mulţumit tuturor pentru că l-au încurajat şi l-au susţinut, şi a afirmat că, deşi nu i-a fost uşor să ajungă la performanţa obţinută, a simţit mereu că sătmărenii sunt alături de el, ceea ce a contat foarte mult. “Deoarece practic motorsportul de zece ani, am visat să ajung la această performanţă, dar de-abia la mijlocul anului 2006, când mi s-a propus să particip la Raliul Dakar, nu m-am gândit de la bun început că aş putea ajunge cândva atât de departe” – a declarat Many Gyenes. Întrebat dacă succesul nu i-a afectat felul de-a fi şi relaţiile cu cei din jur, Many a afirmat cu modestie că, deşi a obţinut un rezultat extraordinar, încearcă să rămână cu picioarele pe pământ, deoarece pentru el contează foarte mult să simtă că sătmărenii lui îl iubesc şi îl apreciază.

În ceea ce priveşte competiţiile ce vor urma, Many a afirmat că îşi doreşte ca în acest an să participe la toate etapele Campionatului Mondial de Rally-Raid, începând cu Raliul Dubaiului – în luna martie, iar anul viitor doreşte să se întoarcă în America de Sud, pentru a face o performanţă şi mai bună la Raliul Dakar.

2 Comentarii la "Campionul s-a întors acasă"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.