Biciliştii au şi ei doleanţele lor

Se cer mai multe piste pentru biciclişti şi, nu în ultimul rând, respectarea drepturilor celor care circulă pe două roţi în oraşul de pe Someş. Mare le-a fost mirarea bicicliştilor când au aflat că o bună parte din cele 17 puncte cuprinse în doleanţele lor vor fi puse în practică, într-un timp cât de scurt. Cel puţin asta promit autorităţile locale.

Mai mult decât atât, propunerile înaintate de către biciclişti nu necesită sume exagerate care ar pune în dificultate bugetul local.

Una dintre doleanţele cicliştilor este cea legată de construirea unui plan înclinat pe lângă scările ce duc pe Podul Golescu. Oamenii sunt de părere că astfel bicicliştii nu ar mai fi nevoiţi să-şi care “vehiculul” pe umeri pentru a urca scările. Pur şi simplu, ar putea să le urce pe acel plan înclinat. Alte doleanţe speculează marcarea unor piste pentru biciclişti pe străzile şi trotuarele care au lăţimea necesară pentru a nu pune în pericol circulaţia autovehiculelor şi a pietonilor.

Se cere de asemenea, montarea unor indicatoare pentru biciclişti pe tronsoanele de drum care de altfel nu au fost proiectate şi pentru circulaţia bicicletelor. În această categorie intră şi strada Uzinei pe tronsonul de la Cimitirul catolic şi până la strada Ostrovului. Bicicliştii nu au uitat nici cele două diguri, care deşi nu sunt marcate cu piste, sunt destul de des uzitate de către cei care folosesc acest mijloc de transport. În locurile în care pistele de biciclete intersectează străzile, la urcarea pe trotuare se cere amplasarea unor mici planuri înclinate, mai ales în zonele în care bordurile sunt destul de înalte şi pun greutăţi la urcarea pe trotuar.

De asemenea, bicicliştii consideră binevenită idea de a marca piste pentru biciclete chiar paralel cu locurile de trecere pentru pietoni (zebrele), pentru ca să nu mai fie nevoiţi să coboare pentru a trece strada.
Bicicliştii mai cer şi marcarea unor piste pe străzile cu sens unic, care de altfel nu sunt prevăzute pentru circulaţia cu bicicletele. Astfel de străzi sunt: Mihai Viteazul, Horea, Decebal, Griviţei, Mareşal Averescu, Al.I. Cuza, Aurel Popp, Mioriţei, Gh. Doja, Parâng, Eugen Lovinescu, Tudor Vladimirescu, G. Coşbuc, I. Slavici, Cardinal Iuliu Hoss, Petofi Sandor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.